• Ελλάδα

    Με πολεμάνε τα συμφέροντα. Τι θα πει ο Τσίπρας στους βουλευτές του

    illustrate


    Μια μεγάλη ανάσα θα πάρει η κυβέρνηση με την ψήφιση του προϋπολογισμού στο τέλος της εβδομάδας αφού η ψήφος των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση θα έχει την έννοια της ψήφου εμπιστοσύνης. Παράλληλα τα τελευταία εικοσιτετράωρα πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι μικρή  ομάδα βουλευτών άλλου κόμματος είναι έτοιμη να αυτομολήσει και να στηρίξει την κυβέρνηση.

    Εν τω μεταξύ ο προϋπολογισμός , το ασφαλιστικό καθώς  και η  δράση  συμφερόντων που επιθυμούν την πτώση της κυβέρνησης θα βρεθούν  στο επίκεντρο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις «μάχες» που έδωσε η κυβέρνηση του με την τρόικα  φέρνοντας ως παράδειγμα στις κινήσεις που έκανε για στην προστασία της πρώτης κατοικίας και για τα κόκκινα δάνεια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών λέγοντας «ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν αποποιήθηκε των ευθυνών της και  ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήταν απλώς μια «πρόσκληση σε διάλογο» για τα μεγάλα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα, όπως το προσφυγικό και το ασφαλιστικό».

     Σύμφωνα με πληροφορίες  θα επισημάνει ακόμα ότι όσο «η κυβέρνηση βαδίζει στο μονοπάτι της εξόδου από την κρίση, υλοποιώντας τη συμφωνία με γνώμονα την αναδιανομή των βαρών προς όφελος των αδύναμων, τόσο θα ισχυροποιείται η θέση της στην κοινωνία.

    Αυτός ο βασικός μας πυλώνας – θα πει ο πρωθυπουργός-αποτελεί αξία ανώτερη από κάθε φαντασίωση περί ”αριστερής παρένθεσης”, στην οποία επιμένουν ορισμένοι παρότι τόσες φορές προσπάθησαν να την υλοποιήσουν και άλλες τόσες απέτυχαν.

    Ακόμα θα καταγγείλει  κύκλους που επιθυμούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση λέγοντας ότι η ιδέα της οικουμενικής κυβέρνησης καλλιεργείται από  εξωθεσμικούς παράγοντες  που βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία, εξαιτίας του γεγονότος ότι η δικαιοσύνη αρχίζει να διερευνά σοβαρές οικονομικές υποθέσεις, χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις. «Τα κέντρα αυτά «επιθυμούν αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, καθώς αισθάνονται να απειλείται το σύστημα της διαπλοκής, που τα προηγούμενα χρόνια προωθούσε ανεμπόδιστα τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του. Τελευταία ελπίδα των κέντρων αυτών, είναι η πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης καθώς κι η δυσμενέστερη δυνατή για την χώρα εξέλιξη στο πεδίο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».

    Το Μέγαρο Μαξίμου  πάντως ξεκινάει  πολιτικό μασάζ στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ελαχιστοποίηση τις αντιδράσεις που υπάρχουν για το ασφαλιστικό, ενώ διαμηνύει προς όλες τις πλευρές ότι  όσοι διαφωνούν πρέπει να λειτουργήσουν με βάση τα όσα τα όσα έχουν συμφωνήσει για να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ