• Top Stories

    Εκλογές ΝΔ: Η στρατηγική των υποψηφίων. Γιατί όλοι ποντάρουν στον Καραμανλή

    • Contributor


    Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές κάλπες της Νέας Δημοκρατίας με τους 4 υποψηφίους σε αναβρασμό, εν μέσω έντασης στους κόλπους του κόμματος μετά από αναφορές συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή περί επικοινωνίας του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και λόγω της φημολογίας περί προτίμησης του πρώην πρωθυπουργού σε συγκεκριμένο υποψήφιο. Ο Κώστας Καραμανλής αν και δεν έχει μιλήσει (όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό) εν τούτοις όλα δείχνουν ότι οποίον ψηφίσουν οι ψηφοφόροι της επιρροής του τότε θα έχει μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί.

    vagelas

    Μεϊμαράκης: Καμία περίπτωση συνεργασίας και συνεννόησης με Τσίπρα

    Οι φήμες λένε ότι ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αν και κάτι τέτοιο το έχει επιβεβαιώσει μόνο ο ίδιος ο υποψήφιος. Τις τελευταίες ημέρες επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι πάει την χώρα στα βράχια. «Άρα, το άπειρο παιδί, την ώρα που καιγόταν η χώρα, μίλησε με τον έμπειρο και έμεινε, κατά συνέπεια, η χώρα στην Ευρώπη και το Σεπτέμβριο έφυγε και ο φόβος που υπήρχε το Γενάρη ότι θα μας βγάλει από το ευρώ και την Ευρώπη.

    Αν λοιπόν η χώρα πάει στα βράχια και ο κ. Τσίπρας θέλει να παίρνει τη γνώμη του κ. Καραμανλή, καλώς έκανε. Και αν ο κ. Καραμανλής τον επηρέασε, ακόμα καλύτερα για τη χώρα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας και συνεννόησης με τον κ. Τσίπρα. Δεν τη θέλει και ο κ. Τσίπρας. Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται αδύναμος και θέλει συγκυβέρνηση, να φύγει και να το πει. Όταν φύγει, θα δούμε τι θα κάνουμε μετά.»

    Νωρίτερα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έστειλε ανοικτή επιστολή προς τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι στις 20 Δεκεμβρίου εκλέγεται η νέα ηγεσία του κόμματος και τους καλεί να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

    lazo-adonis

    Άδωνις- Λάκης και άλλες ιστορίες

    Σημαία της προεκλογικής του εκστρατείας έχει κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης την κόντρα του με το Λάκη Λαζόπουλο, μετά και τα γεγονότα στο Αλ Τσαντίρι της προηγούμενης Τρίτης. Θυμίζεται ότι ο κύριος Γεωργιάδης πήγε στο θέατρο όπου γινόταν η εκπομπή του Λάκης Λαζόπουλου ζητώντας να επέμβει. Αφού δεν του επετράπη η είσοδος ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ αποχώρησε.

    Ο κύριος Γεωργιάδης  αναφέρθηκε στην αντιπαράθεσή τους με τον ηθοποιό λέγοντας: « Αφού είπε «σιγά μην τολμήσει να έρθει», πήγα κοσμιότατα και ηρεμότατα, κύριος. Κανένα σόου δεν έκανα. Αυτός αποφάσισε να μην με αφήσει να μπω. Δεν είναι κωμικός, είναι ιδεολογικός και πολιτικός μου αντίπαλος. Έχει παίξει ρόλο στα εκλογικά αποτελέσματα, γιατί πάντα κάνει ένα «Τσαντίρι» πριν τις εκλογές, για να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Με μισεί. Είναι αμοιβαία, όμως, τα αισθήματα».

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα, κάνει γκάλοπ μέσω Twitter ρωτώντας τους ακολούθους του αν ήταν η σωστή κίνηση το να πάει έξω από την εκπομπή του Λ. Λαζόπουλου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε “ατυχή έκφραση” την αναφορά του Θεόδωρου Ρουσσόπουλου για τον Κώστα Καραμανλή. «Νομίζω ότι πρέπει η λεγόμενη καραμανλική πλευρά στη Ν.Δ. να βγει τώρα και να το λήξει, με ένα τρόπο, αυτό το ζήτημα. Γιατί αρχίζει να μας φέρνει όλους σε δύσκολη θέση . Δεν το χρεώνω στον Καραμανλή, το ξεκαθαρίζω, για να μην έχω παρεξηγήσεις, αλλά αυτό αρχίζει να κάνει ζημιά και μάλιστα και στον Καραμανλή».

    kyriakos_mitsotakis

    Κυριάκος: Μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα της ΝΔ

    Στα σενάρια συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με τις ευλογίες του «περιβάλλοντος Καραμανλή» αναφέρθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν κάνει καλό στη ΝΔ αυτή η συζήτηση . Να φαίνεται ότι υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με τον κύριο Τσίπρα βλάπτει τη ΝΔ» λέει ο κ.Μητσοτάκης πολύ συχνά. Μάλιστα σε κάθε ευκαιρία δηλώνει «Μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα της ΝΔ εξίσου καλά με οποιονδήποτε συνυποψήφιό μου. Είμαι στη ΝΔ από 15 ετών εκλέγομαι πρώτος βουλευτής στη μεγαλύτερη περιφέρεια, έχω ανέβει ένα ένα τα σκαλοπάτια της κομματικής επετηρίδας και έχω παραμείνει στη ΝΔ σε δύσκολες για μένα στιγμές.»

    ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÔÅËÅÔÇ ÏÑÊÙÌÏÓÉÁÓ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×Ç ÊÅÍÔÑÉÊÇÓ ÌÊÅÄÏÍÉÁÓ ÁÐÏÓÔÏËÏÕ ÔÆÉÔÆÉÊÙÓÔÁ - ÁÍÔÉÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×ÙÍ ÊÉ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÊÙÍ ÓÕÌÂÏÕËÙÍ

    Τζιτζικώστας: «Όποιο κ αν είναι το αποτέλεσμα, θα συμφωνήσουμε, και θα προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά»

    Ο Απόστολος Τζιτζικώστας αμφισβητεί ότι ο Κώστας Καραμανλής έχει εκφράσει την προτίμηση του σε κάποιον από τους 4 υποψηφίους. Όπως λέει σε στενούς του συνεργάτες : «Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας άνθρωπος που όταν έχει κάτι να πει, το λέει ευθέως, για κάτι τόσο σημαντικό. Από εκεί και πέρα, όσοι πρώην συνεργάτες του προσπαθούν να δημιουργήσουν κύκλους, τετράγωνα και ρόμβους, επειδή σήμερα βρίσκονται κοντά σε κάποιον υποψήφιο, νομίζω ότι κάνουν κακό κατ’ αρχήν στον ίδιο τον Καραμανλή και κατά δεύτερον στην παράταξη.»



    ΣΧΟΛΙΑ