• Top Stories

    O 80αρης Σημίτης και ο γυρολόγος Μπίστης


    ** Καλό είναι πριν προτείνουμε κάτι δημόσια, να ρωτάμε τους ενδιαφερόμενους. Με τον Κώστα Σημίτη έγινε μπέρδεμα τσάμπα και βερεσέ. Μου έλεγε μια φίλη που είναι υπάλληλος στο υπουργείο Γεωργίας και είναι στα μέσα και στα έξω της στους κύκλους του δημαροπασόκ, ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ρωτήθηκε πριν προταθεί για ηγέτης της κεντροαριστεράς. Μην ρωτήσετε «από ποιον να ερωτηθεί» αφού ένας και μόνος δημιούργησε το θέμα. Θυμάστε έναν πρώην υφυπουργό που τον αποκαλούσαν «γυρολόγο»; Τον Νίκο Μπίστη; Δεν κατάφερε ποτέ να εκλεγεί στη Βουλή παρά το γεγονός ότι άλλαζε φορεσιά και λίγο και λιγάκι. Διατρέχω το βιογραφικό του. Το 1974 οργανώνεται στο ΚΚΕ, το1983 προσχωρεί στο ΚΚΕ εσωτερικού, το 1991 πάει προς την ανανεωτική τάση του Συνασπισμού, το 2000 ιδρύει την ομαδούλα Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς η οποία του δίνει το διαβατήριο για το ΠΑΣΟΚ. Το 2012 αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και προσχωρεί στην ΔΗΜΑΡ από την οποία φεύγει για να πάει στην Ελιά.

    Ο Νίκος Μπίστης, σύμφωνα με αυτά που μου λέει η φίλη μου που τον έχει γνωρίσει, πήρε την πρωτοβουλία με την ελπίδα να βρει κι αυτός έναν καλό ρόλο, να κρατάει την τσάντα του Σημίτη. Μια λεπτομέρεια, που θεωρείται ασήμαντη. Ο Κώστας Σημίτης είναι 80 ετών. Αυτό να το επεξεργαστείτε σε συνδυασμό με μια άλλη πληροφορία που έχω από την ίδια φίλη. Ο γυρολόγος κακολογεί με κάθε ευκαιρία τον Παύλο Χρηστίδη, τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, που είναι νέος, 33 ετών και ανερχόμενος. Είναι δυνατός και μπορεί να κρατάει μόνος την τσάντα του.

    ** Υπάρχει κάτι που με εκνευρίζει πολύ με το Μαξίμου. Κάθε φορά που η αντιπολίτευση προσάπτει κάτι, δεν απαντά ποτέ επί της ουσίας. Με τις οφσόρ θα περίμενα μια άλλη αντιμετώπιση, να πουν ότι, «ξέρετε εμείς πιστεύουμε ότι οι βουλευτές πρέπει να έχουν καταθέσεις στις Αειπάρθενους Νήσους, πιστεύουμε ότι πρέπει να απαλλάξουμε από το άγχος όλους τους πρώην υπουργούς που είχαν κάτι να κρύψουν επειδή αν δεν είναι ελεύθεροι και θα γίνονται εύκολα θύματα εκβιασμού». Αντί για μια έντιμη και ξεκάθαρη στάση, η κυβέρνηση επιλέγει πολιτική από τις αίθουσες σχολείου, δημοτικού μάλιστα «κυρία, όχι εγώ, ο πισινός μου».

    *Αντιγράφω την αληθινή ανακοίνωση, επιπέδου δημοτικού σχολείου«Είναι αξιοθρήνητη η προσπάθεια της ΝΔ, πάντα σε συντονισμό με τις φυλλάδες που εξευτελίζουν συστηματικά την δημοσιογραφία, να ξεσηκώσει παραπλανητικό θόρυβο γύρω από τον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση της νομοθεσίας του Πόθεν Έσχες. Για την ουσία του ζητήματος τους παραπέμπουμε -αν είναι φυσικά σε θέση να κατανοήσουν κάπως πιο σύνθετα κείμενα- στην αναλυτική απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Για τα περί φορολογικών παραδείσων ας μιλήσουν καλύτερα με τον κ Παπασταύρου. Τέλος για τα περί εκκωφαντικής σιωπής του Μαξίμου τους θυμίζουμε ότι χρωστούν ακόμα απαντήσεις για τα τιμολόγια και τα παρεάκια με τους εκβιαστές. Τους χαιρετισμούς μας στην μονταζιέρα».

    *Θεέ μου, πόσο παιδικό «τους χαιρετισμούς μας στην μονταζιέρα»…



    ΣΧΟΛΙΑ