• Top Stories

    Γεωργιάδης και Χατζηδάκης «χρίζονται» αντιπρόεδροι της ΝΔ


    Ανακοινώθηκαν οι νέοι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της αναδιάταξης του κόμματος που προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως έγραψε πριν λίγη ώρα το mononews, ρόλους αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνουν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κωστής Χατζηδάκης, με τον μεν κ. Γεωργιάδη να τοποθετείται αρμόδιος για την εποπτεία του κοινοβουλευτικού έργου, τον δε κ. Χατζηδάκη να επωμίζεται τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

    Εντός των ημερών, αναμένονται επίσης και οι προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους συντονιστές και τους τομεάρχες στο κοινοβούλιο, με σαφή την πρόθεση του προέδρου του κόμματος να υπάρξει μεν ανανέωση, αλλά όχι χωρίς να διασφαλιστεί και η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό είναι άλλωστε και το πνεύμα των μέχρι τώρα κινήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και το πνεύμα της πρώτης του ομιλίας ως προέδρου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, την περασμένη εβδομάδα.

    Οι πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πάντως αντιμετωπίζονται θετικά από τους περισσότερους στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ θετική είναι και η πρώτη αντίδραση των πολιτών, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν τη Νέα Δημοκρατία να αποκτά σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

    Κι αν στο εσωτερικό του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκρίνει την ηρεμία, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ η τακτική του είναι… φουλ επίθεση. Ο πρόεδρος της ΝΔ προσανατολίζεται σε στρατηγική σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να επιταχύνει τη φθορά της κυβέρνησης και να φέρει τη Νέα Δημοκρατία πιο κοντά στην επιστροφή στην εξουσία. Ήδη μάλιστα έχει θέσει χρονοδιάγραμμα 111 ημερών για να καταστήσει τη ΝΔ έτοιμη να κυβερνήσει, και στο διάστημα αυτό θα πρέπει να περιμένουμε μία γερή δόση… σκληρού ροκ από την πλευρά του.

    Και η αρχή θα γίνει με το Ασφαλιστικό, που ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει, παρουσιάζοντας παράλληλα τη δική της πρόταση που ήδη βρίσκεται στα σκαριά από ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό.



    ΣΧΟΛΙΑ