• Top Stories

    Έντονος τσακωμός Βούτση με Χρυσή Αυγή


    Τον τραμπουκισμό που επιχείρησαν να στήσουν για μια ακόμα φορά εντός της Ολομέλειας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έσπασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης: «πάρτε τα μέτρα σας και η Δημοκρατία θα πάρει τα δικά της» τους ξεκαθάρισε. Ο κ. Βούτσης είχε αναλάβει την έδρα της Ολομέλειας από νωρίς το απόγευμα καθώς φαίνεται να γνώριζε ότι τα μέλη του φιλοναζιστικού μορφώματος θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν αναστάτωση προκειμένου να ξεφύγουν από την δύσκολη θέση.

    Θα πρέπει να τονιστεί εδώ ότι πριν από λίγες ημέρες οι Ηλ. Κασιδιάρης και Χρ. Παππάς όχι μόνο μαγνητοσκόπησαν την απόρρητη συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων αλλά αποκάλεσαν «προδότες» και φιλιππινέζες» τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων.  Ενέργεια που κατόπιν εορτής κατάλαβαν ότι προκάλεσε την δυσαρέσκεια και των δικών τους υποστηρικτών. Υπό αυτά τα δεδομένα ο Γιάννης Λαγός ανέβηκε σήμερα στο βήμα της Ολομέλειας και με κραυγές άρχισε να φωνάζει πως «δεν είπαμε προδότη τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ αλλά την κυβέρνηση και τον δοτό υπουργό Πάνο Καμμένο».

    «Σας αφαιρώ τον λόγο γιατί είπατε ανεπίτρεπτα πράγματα για δεύτερη μέρα και μάλιστα επίτηδες» επενέβη αμέσως ο κ. Βούτσης για να συνεχίσει: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους συστηματικά την έχουν καταπατήσει. Γνωρίζετε άριστα ότι αυτό που έγινε έχει πάρει το δρόμο του με εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής κατά πόσο σε απόρρητη συνεδρίαση επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση… Το ότι επαναφέρατε την φρασεολογία περί προδοτών είναι ανεπίτρεπτη. Η διχαστική υβριστική φρασεολογία αναφέρεται σε εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού, σε κυβέρνηση που έχει πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η συμπεριφορά σας είναι κατάπτυστη πολιτικά και το κάνετε επίτηδες».

    Παρά τις κραυγές των χρυσαυγιτών από τα έδρανα ο Πρόεδρος συνέχισε λέγοντας: «Σας αφαιρώ το λόγο. Με την επίκληση της Δημοκρατίας όχι μόνο δεν μπορούν να λέγονται τέτοια πράγματα δεν μπορούν να ακολουθούνται και τέτοιοι μέθοδοι. Τα περί προδοτών σε αυτή τη χώρα που έχει περάσει ότι έχει περάσει είναι το πικ της ξεδιάντροπης πολιτικά συμπεριφοράς… πάρτε τα μέτρα σας και η Δημοκρατία θα πάρει τα δικά της».



    ΣΧΟΛΙΑ