• Top Stories

    Έδωσαν τα χέρια Συγγρού – Vodafone

    • NewsRoom


    Συμφώνησαν σε όλα – σύμφωνα με πληροφορίες – Συγγρού και Vodafone, όσον αφορά στη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, ενώ αύριο αναμένεται να πέσουν και επισήμως οι υπογραφές.

    Η σύμβαση θα υπογραφεί από το διευθυντή του κόμματος, Κωνστανίνο Τσιμάρα, και το διευθύνoντα σύμβουλο της εταιρείας, Γλαύκο Περσιάνη, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

    Διαβάστε ακόμα: Πρόστιμο στην Vodafone 50,6 εκ. Υπό πίεση ο Γλαύκος Περσιάνης (λίγο πριν τις εκλογές στην ΝΔ)

    Όπως όλα δείχνουν, η εταιρεία είχε καταθέσει δύο προσφορές : Μια ακριβή, που προέβλεπε ότι η Vodafone θα χρησιμοποιούσε περί τους 1.200 χειριστές tablets για την ψηφοφορία, η οποία απερρίφθη ως οικονομικά ασύμφορη, και μια φθηνή, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ θα διέθετε αυτό τον αριθμό στελεχών-εθελοντών.

    Πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι το κόμμα «έχει βρει τους περισσότερους» για τη συγκεκριμένη εργασία, κάτι το οποίο δεν εμπόδισε την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών.

    Το κόστος της συμφωνίας ανέρχεται στα 700 χιλιάδες ευρώ πλέον ΦΠΑ και, σύμφωνα με πληροφορίες, η Vodafone θα λάβει ως προκαταβολή το 25%, ήτοι 175.000 ευρώ συν ΦΠΑ.

    Ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός στη ΝΔ

    Στο μεταξύ, το θερμόμετρο ανεβαίνει και πάλι στην εσωκομματική διαμάχη για την αρχηγία του κόμματος.

    Ήδη, τα πρώτα γκάλοπ μετά το φιάσκο έχουν ανάψει φωτιές, καθώς το προβάδισμα φαίνεται να το έχει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αφήνοντας πίσω του τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος – μέσω του εκπροσώπου του, Θεόδωρου Αμπατζόγλου – αμφισβήτησε τις δημοσκοπήσεις αυτές, χαρακτηρίζοντάς τις αντιεπιστημονικές και αναξιόπιστες και υποστηρίζοντας ότι υπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

    Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε μέσω του Παραπολιτικά FM:«Με δική μου προεδρία στο τιμόνι της ΝΔ δεν πρόκειται ούτε καφέ στην Κουμουνδούρου να πίνουμε, ούτε θέση αντιπρόεδρου να έχει ποτέ ο κ. Τσίπρας και αυτή η επικίνδυνη ομάδα σε μια πιθανή κυβέρνηση της ΝΔ. Και αυτό, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί πολύ απλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι. Είναι αλλού, έχουν ιδεοληψίες βαθιές, έχουνε αποδείξει την ανικανότητα τους, και την αποδεικνύουν καθημερινά».

    Η υψηλή προσέλευση είναι το ζητούμενο και για τους τέσσερις υποψηφίους, προκειμένου να δοθεί και πάλι η εικόνα ενός ισχυρού κόμματος με μία γερή εκλογική βάση, αν και εκφράζονται ανησυχίες για το κατά πόσον κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδειχθεί εφικτό σε περίπτωση, που τη μέρα των εκλογών επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, που δεν είναι και ασυνήθιστες τον Δεκέμβριο (και πολύ περισσότερο τον Ιανουάριο, που θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος, αν χρειαστεί).

    Η άνοδος, που καταγράφει πάντως ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αποδίδεται εν μέρει στην επιθετική τακτική, την οποία ακολούθησε απέναντί του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το προηγούμενο διάστημα, η οποία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, και μάλιστα φαίνεται πως αποδοκιμάζεται από πολλούς νεοδημοκράτες, με αποτέλεσμα ο μέχρι πρότινος μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ να βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Κι αυτό, γιατί αν, όπως όλα δείχνουν, στο δεύτερο γύρο κληθεί να αντιμετωπίσει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, είναι πολύ πιθανό οι άλλοι δύο υποψήφιοι, Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης, να ταθούν (φανερά ή σιωπηρά) με την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

    Μπροστά στο ενδεχόμενο ήττας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ κρατά αποστάσεις το τελευταίο διάστημα από την υποψηφιότητά του, προκειμένου να μη χρεωθεί την ήττα αυτή, αλλά και να αποτρέψει μία κλιμάκωση της έντασης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία καταστροφική διάσπαση.

    Γιακουμάτος:«Δεν θέλω να σκεφτώ τί θα γίνει αν βγει ο Τζιτζικώστας»

    «Δεν εύχομαι να βγει οΤζιτζικώστας» ξεκαθάρισε πάντως μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

    Ερωτώμενος για το τί θα μπορούσε να συμβεί στη ΝΔ σε περίπτωση εκλογής του Απόστολου Τζιτζικώστα στις κάλπες της 20ης Δεκεμβρίου, ο κύριος Γιακουμάτος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γίνει σε αυτήν την περίπτωση. Δεν διανοούμαι ότι θα βγει ο Τζιτζικώστας».

    Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη επεσήμανε πως είναι ένας πολύ καλός νέος πολιτικός που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της ΝΔ, ενώ για τον Άδωνι Γεωργιάδη τόνισε πως του είναι συμπαθής και φίλος του, ωστόσο φοβάται πως θα απομονώσει τη ΝΔ.

    Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος στήριξε εκ νέου την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, λέγοντας πως είναι ο καλύτερος και πως μπορεί να πάει τη ΝΔ μπροστά.

    Δένδιας: «Αντιμετωπίζουμε υπαρξιακό σαν κόμμα»

    «Αντιμετωπίζουμε υπαρξιακό πρόβλημα σαν κόμμα», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας μιλώντας στον RealFm.

    Ερωτηθείς αν είναι ευχαριστημένος από την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας, ως αντιπολίτευση, απάντησε χαρακτηριστικά:«Δεν πρόκειται να σας πω παραμύθια, βεβαίως δεν είμαι. Εγώ όμως εδώ είμαι μια μειοψηφία. Και γιατί είμαι μία μειοψηφία; Διότι συνολικά πιστεύω ότι το έχουμε κάνει λάθος. Εμείς αντιμετωπίζουμε υπαρξιακό πρόβλημα σαν κόμμα. Είμαστε ένα πολύ μεγάλο κόμμα, ένας απαραίτητος πυλώνας, έχουμε μία περήφανη ιστορία, με τα λάθη μας και κινδυνεύουμε να γίνουμε η χλεύη των πάντων. Αλλά, αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη ύπαρξης αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδίως όταν η κυβέρνηση είναι, δυστυχώς, τόσο κακή» υπογράμμισε.

    Στο ερώτημα αν θα διεξαχθούν οι εκλογές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Τι να σας πω; Κι εγώ τον σταυρό μου κάνω, μεταξύ μας».

     



    ΣΧΟΛΙΑ