• Top Stories

    Άδωνις vs Λάκη: O πόλεμος των αστέρων

    Άδωνις Γεωργιάδης - Λάκης Λαζόπουλος

    Άδωνις Γεωργιάδης – Λάκης Λαζόπουλος


    Η χθεσινή κόντρα μεταξύ του Λάκη Λαζόπουλου και του Άδωνι Γεωργιάδη, με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ να επιχειρεί να παρέμβει στην εκπομπή του γνωστού κωμικού και ο τελευταίος να μην του το επιτρέπει, δεν ήταν μία νέα κόντρα, αλλά απλώς το τελευταίο επεισόδιο μίας σύγκρουσης που κρατάει εδώ και πολλά χρόνια.

    Η αντιπάθεια μεταξύ τους είχε ξεκινήσει ήδη όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ. Μία από τις πιο παλιές διαμάχες μεταξύ των δύο ήταν αυτή που σημειώθηκε το 2007, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης εξεμάνη επειδή σε εκπομπή του ο Λάκης Λαζόπουλος είχε υποστηρίξει πως το «ΟΧΙ» στους Ιταλούς δεν το είπε ο Μεταξάς. Στην εκπομπή του στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ, ο νυν βουλευτής της ΝΔ είχε χαρακτηρίσει «γελοίο άνθρωπο» τον Λάκη Λαζόπουλο, σχολιάζοντας: «και ποιος το είπε κύριε Λαζόπουλε, ο Φούφουτος το είπε το ΟΧΙ; Ο Τρεχαγυρευόπουλος το είπε; Ο Λάκης Λαζόπουλος το είπε το ΟΧΙ; Ο Σημίτης το είπε το ΟΧΙ; Ποιος το είπε ρε αδερφέ το ΟΧΙ εκεί πέρα;».

    Ο Λάκης Λαζόπουλος του απάντησε στην επόμενη εκπομπή του, υπενθυμίζοντας ότι το καθεστώς Μεταξά ήταν δικτατορία και τονίζοντας πως το ΟΧΙ το είπε ο λαός και ο Μεταξάς ήταν αναγκασμένος να τον ακολουθήσει. «Ο Μεταξάς ήταν ο τελευταίος Έλληνας που αναγκάστηκε να πει το ΟΧΙ που βροντοφώναξε ο λαός και το κάνανε επειδή φοβηθήκανε την ανατροπή από το λαό και τους Άγγλους. Έτσι, για την ιστορία. Γιατί έχετε αναλάβει να διδάσκετε ιστορία μόνος στον κόσμο εσείς, και νομίζετε ότι στη συνείδηση των παιδιών πρέπει να μείνει ότι ο Μεταξάς, ένας δικτάτορας, είπε το ΟΧΙ. Σιγά-σιγά θα τον βγάλετε και Άρη Βελουχιώτη εσείς. Χαλαρώστε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Οι δύο τους είχαν άλλη μία κόντρα το 2009, όταν ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Alpha ότι ήταν το μόνο κανάλι που δεν είχε διακόψει το πρόγραμμά του με έκτακτο δελτίο  το βράδυ που είχε σημειωθεί επίθεση κατά αστυνομικού τμήματος, καθώς την ώρα εκείνη είχε εκπομπή ο Λάκης Λαζόπουλος.

    Πολλές ήταν οι κόντρες μεταξύ τους σχετικά με τις απόψεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τους μετανάστες. Σε μία από αυτές, ο κ. Γεωργιάδης είχε κάνει λόγο για «χαζοθολοκουλτούρα του είδους Λάκη Λαζόπουλου που σε προηγμένα κράτη της Ευρώπης η της Αμερικής δεν θα τους είχαν ούτε για να καθαρίζουν τις τουαλέτες», με τον Λάκη Λαζόπουλο να απαντά: «Θα είχαν εσένα μονάχα, κι εμένα θα με εξορίζανε… Προτιμώ να ‘μουνα στις τουαλέτες και να καθαρίζω, παρά να είμαι ένας φασίστας και να μιλάω έτσι για τον κόσμο».

    Μεγάλη ήταν και η κόντρα που είχε ξεσπάσει το 2012 για το… ακριβό Rolex του Άδωνι Γεωργιάδη, ένα θέμα για το οποίο ο Λάκης Λαζόπουλος είχε ασχοληθεί μαζί του στην εκπομπή του. Η απάντησή του; «Μα να με βρίζει ο Λαζόπουλος για το ρολόι; Έλα Χριστέ και Παναγία! Λαζόπουλος: Σπίτι στο Λονδίνο, σπίτι στη Νέα ΤΥόρκη, σκάφος το καλοκαίρι διακοπές, 4 εκατομμύρια DVD σε περιοδικά, 10 εκατομμύρια εφτά χρόνια από τον Alpha, μιλάμε για ευρώ. Καλά να’ναι να τα χαίρεται. Δεν ξέρω πόσα εκατομμύρια έχει πάρει από το υπουργείο Πολιτισμού κατά καιρούς               για παραγωγές, συνέργει, φεστιβάλ για το ένα, για τ’ άλλο, να τα χαίρεται. Εν πάση περιπτώσει είναι δισεκατομμυριούχος, η δική μου περιουσία μπρος στου Λαζόπουλου πρέπει να’ναι όσο ένας περιπτεράς μπρος στον Βαρδινογιάννη».

    https://www.youtube.com/watch?v=MRBmNOi77pM

    Κατά καιρούς οι δυο τους έχουν ανταλλάξει σκληρές εκφράσεις, πάντα βέβαια μέσω εκπομπών και ποτέ εκ του σύνεγγυς. Χθες, μάλιστα, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει τον… χαμό που έγινε το βράδυ, λέγοντας σε πρωινή εκπομπή: «Μην μπουκάρω καμιά μέσα εγώ σε κανένα τσαντίρι ξαφνικά και με δείτε, και τον κάνω να τρέχει κι αυτόν σαν τον άλλο τον φίλο του, τον Καμμένο».

    Και βέβαια, κατά καιρούς ο Λάκης Λαζόπουλος έχει αφιερώσει ολόκληρα κομμάτια της εκπομπής του στον Άδωνι Γεωργιάδη, σατιρίζοντάς τον σε βαθμό… παρεξηγήσεως.

    Ενδεικτικό της αντιπάθειας που υπάρχει μεταξύ τους είναι και το γεγονός ότι πέρυσι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις πληροφορίες που ήθελαν τον Λάκη Λαζόπουλο να έχει βγάλει στο εξωτερικό 3 εκατομμύρια ευρώ, ζητώντας να μάθει αν αυτά έχουν φορολογηθεί, ενώ είχαν συγκρουστεί και στην περίφημη υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη, με τον βουλευτή της ΝΔ να κατονομάζει τον Λάκη Λαζόπουλο ως επικεφαλής «μονταζιέρας» που είχε στήσει την όλη ιστορία.

    Και μετά από όλα αυτά, φτάσαμε στο χθεσινό περιστατικό, με αποκορύφωμα το φινάλε της εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι εξαιτίας του και της στεναχώριας που της προκάλεσε, η μητέρα του μπήκε σαν χθες πριν από ένα χρόνο…



    ΣΧΟΛΙΑ