• Top Stories

    Τι γυρεύει ο Λιβάνιος στο παζάρι της ΝΔ;

    • Contributor


    Το «πολιτικό» παιδί του Γιάννη Ραγκούση, που «κληρονομήθηκε» στο δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη έχει δικό του γραφείο στη Συγγρού. Ο λόγος για τον Θοδωρή Λιβάνιο που όπως πληροφορήθηκε το mononews έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στη ΝΔ και μάλιστα έχει εγκατασταθεί πλησίον του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Ο Θοδωρής Λιβάνιος έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αρχικά εργάστηκε για πάνω από μία δεκαετία σε επιχειρήσεις πληροφορικής και έρευνας αγοράς στον ιδιωτικό τομέα, ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαχειριστής βάσεων δεδομένων.
    Το 2010 όταν το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών είχε ο Γιάννης Ραγκούσης διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στο εν λόγω Υπουργείο, όπου εργάστηκε στη σύνταξη και στην προετοιμασία για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (πρόγραμμα «Καλλικράτης») και του νέου νόμου για τις εκλογικές δαπάνες στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

    liv

    Ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε γενικός γραμματέας στο Δήμο Αθηναίων, με τον Γιάννη Ραγκούση να παίζει διαμεσολαβητικό ρόλο, δεδομένου ότι κατά τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου ο Γιώργος Καμίνης είχε στηριχθεί εκτός της ΔΗΜΑΡ και από το ΠΑΣΟΚ.
    Στη συνέχεια και εξαιτίας του ότι οι σχέσεις του με τον δήμαρχο Αθηναίων δεν ήταν και οι καλύτερες, ορίστηκε με απόφαση του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και επί υπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη γενικός γραμματέας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

    Και επειδή ο καιρός από ό, τι φαίνεται έχει γυρίσματα και οι συνεργασίες δεν ξεχνιούνται, συνεργάζεται πάλι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αυξημένα καθήκοντα, όπως όλα δείχνουν στο γνώριμο αντικείμενό του την αυτοδιοίκηση αλλά και στην επικείμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου.

    Γεννημένος το 1977, ο Θοδωρής Λιβάνιος αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Ελευσίνας, είναι λάτρης του μπάσκετ, έχει ασχοληθεί με την ακαδημία μπάσκετ της περιοχής του και χειρίζεται άψογα τα social media. Ο ίδιος έχει γράψει στο facebook: «Η σημερινή τελευταία ομιλία για την κατάσταση στο έθνος του προέδρου Ομπάμα είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει ένα αυτοτελές κεφάλαιο στη διδασκαλία της πολιτικής επικοινωνίας του πλέον πετυχημένου προέδρου των τελευταίων δεκαετιών….», δείχνοντας τη μεγάλη του αγάπη για την πολιτική επικοινωνία. Σε άλλες αναρτήσεις του ασχολείται με αναλύσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων που την τελευταία χρονιά ήταν ουκ ολίγες αναφέροντας τα εξής: «Δεν υπάρχει πιο αναχρονιστικός τρόπος να διεξάγονται εκλογές όπως κάνουμε στην Ελλάδα. Μνημείο γραφειοκρατίας, διαδικασιών 18ου αιώνα και εκλογικά αποτελέσματα που μεταδίδονται χάρη στο νόμο της βαρύτητας σε συνδυασμό με ανθρώπινη αλυσίδα περίπου 60 ατόμων σε 4 βάρδιες αν θυμάμαι καλά. Μόνο ο μαύρο πίνακας λείπει. Πολλά από αυτά κατάλοιπα της καχεκτικής δημοκρατίας».

    Αγαπά πολύ την αυτοδιοίκηση και έτρεφε ιδιαίτερο σεβασμό στον αείμνηστο Γιώργο Αμπατζόγλου που είχε διατελέσει δήμαρχος Ελευσίνας και αποτέλεσε τον Έλληνα πρωτοπόρο της βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων. Γνωρίζει πολύ καλά τον Καλλικράτη καθώς αποτελεί έναν από τους δημιουργούς του και η πολύτιμη αυτή γνώση είναι σίγουρο ότι θα φανεί χρήσιμη και στον νέο πρόεδρο της ΝΔ.
    Απορίας άξιον είναι πάντως πως γίνεται να υπάρχουν “επαγγελματίες” πολιτικοί σύμβουλοι που περιφέρονται από το ένα πολιτικό γραφείο στο άλλο παρέχοντας τις υπηρεσίες τους!



    ΣΧΟΛΙΑ