• Πολιτική

    Άρθρο παρέμβαση: Όταν τα έλεγε η Ελένη Ράικου 

    Η Ελένη Ράικου

    Η Ελένη Ράικου


    Ιανουάριος 2019: O καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης εδώ και λίγες ημέρες,  ανοικτά πλέον , καταγγέλει μεγάλες πιέσεις από την πλευρά της δικαιοσύνης για να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα που χρηματίστηκαν για την υπόθεση της NOVARTIS.  Συνέβη δε το πρωτοφανές από προστατευόμενος μάρτυρας να γίνει διωκόμενος. O ίδιος υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει κανένα πρόσωπο που να λαδώθηκε. Τούτες τις ώρες άπαντες αναρωτιούνται ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της δικαιοσύνης πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τώρα στοιχηματίζουν ότι θα προφυλακισθεί. Τα “στοιχήματα” στα social media πέφτουν βροχή. Άρα για μια ακόμα φορά η δικαιοσύνη γίνεται “τζόγος”  στο Facebook και στο Twitter. 

    Οκτώβριος 2018: Μια εν ενεργεία λειτουργός της Θέμιδος, η Ελένη Ράικου, η πρώτη εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, καταγγέλλει, όχι επωνύμως αλλά μέσα από το στενό της περιβάλλον, το ασύλληπτο για τον κοινό νου: πρόσωπο με πολιτική ισχύ που αποκαλεί “Ρασπούτιν”, να παρεμβαίνει συνεχώς στις έρευνες της και με ύφος “νταβατζή”, να απαιτεί την ποινική δίωξη μη αρεστών σε εκείνον εμπλεκομένων προσώπων και αντιστοίχως, την απαλλαγή των αρεστών. 

    Κι όλα αυτά, για υποθέσεις διαφθοράς στο δημόσιο βίο! Με καταγγέλλοντες, τους “κύκλους” της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς! Και “φωτογραφιζόμενο” “Ρασπούτιν” (άνθρωπο δηλαδή που δρα υπογείως και με σκοτεινές μεθόδους) πρόσωπο που εκ της θέσεως του μπορεί να γνωρίζει τις διερευνώμενες υποθέσεις και δύναται να έχει επιρροή σε μία εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς.

    Από εκείνες τις ημέρες όταν οι “κύκλοι” της κα Ράικου επέλεξαν να ρίξουν τη μεγαλύτερη “βόμβα”  των τελευταίων ετών ο δικαστικός και νομικός κόσμος -κυρίως, όμως, οι απλοί πολίτες- παρακολουθούν με προβληματισμό και ανησυχία την απαρχή ενός μείζονος ζητήματος, υψίστης σημασίας για την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης.

    Όσο υπηρετούσε τη δεύτερη θητεία της ως επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς (χρονικά, δηλαδή, μετά το Μάιο του 2015 μέχρι και τον Απρίλιο του 2017 που αιφνιδιαστικά παραιτήθηκε εν μέσω καταγγελιών για παράκεντρα εξουσίας) της ασκήθηκαν, υποστηρίζουν οι κύκλοι της κα Ράικου σε δήλωση τους, αφόρητες πιέσεις και διαρκείς παρεμβάσεις στο έργο της από συγκεκριμένο πρόσωπο που συνεχίζουν να αποκαλούν μόνο με το παρατσούκλι “Ρασπούτιν”. Για πρώτη φορά ωστόσο, αποκαλύπτουν ότι “ο εν λόγω κύριος είχε πολιτική ισχύ”.

    Η εισαγγελέας Ελένη Ράικου εμφανίζεται ως θύμα του “Ρασπούτιν” και οι πηγές της αφήνουν να εννοηθεί ότι εκτός από εκείνην, ωμές παρεμβάσεις δέχθηκαν κι άλλοι εισαγγελείς, για τους οποίους περιμένουν να ακολουθήσουν την κα Ράικου στο χορό των αποκαλύψεων.

    Χαρακτηρισμοί όπως “είχε ύφος “νταβατζή”, σοκάρουν καθόσον προέρχονται έστω και από το περιβάλλον μιας εν ενεργεία δικαστικής λειτουργού και απευθύνονται σε πρόσωπο το οποίο, προφανώς, συνεχίζει να έχει ισχυρή θέση ευθύνης. 

    Και εκείνη την εποχή τα στοιχήματα στα social media έπεφταν βροχή για το ποιος είναι ο περίφημος “Ρασπούτιν.” 

    Το συμπέρασμα ποιο είναι; Και στις δυο περιπτώσεις η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης έγινε  “τζόγος”.  Τζόγος με ευθύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα. 



    ΣΧΟΛΙΑ