ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Πακιστάν και το Αφγανιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια συνομιλιών που διεξήχθησαν στην Ντόχα, με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Τουρκίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του εμιράτου.
«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός και στη συγκρότηση μηχανισμών για την εδραίωση διαρκούς ειρήνης και σταθερότητας μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν εξάλλου σε περαιτέρω συναντήσεις τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της εκεχειρίας και να επαληθεύσουν την εφαρμογή της, συμβάλλοντας έτσι στην αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το Κατάρ εκφράζει την ελπίδα πως η συμφωνηθείσα εκεχειρία θα συμβάλει στον τερματισμό των εντάσεων στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν και στη θεμελίωση βιώσιμης ειρήνης στην περιοχή.
Διαβάστε επίσης
Γαλλία: Πήγαν να ληστέψουν το Λούβρο – Κλείνει το μουσείο για «εξαιρετικούς λόγους»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από τον FIR Αθηνών στον FIR Ιταλίας: Τα «κενά αέρος» στην ευρωπαϊκή αεροναυτιλία – Πώς προχωρά ο εκσυγχρονισμός της ΥΠΑ
- Γιώργος Νίκας: Από τα Wendy’s και το αμερικανικό όνειρο στα καλλυντικά του Μπραντ Πιτ – Μια επιχειρηματική ζωή γεμάτη ανατροπές
- Βάσια Κωσταρά: Τι είναι το παραγαγγλίωμα που αντιμετώπισε
- Αντίστροφη μέτρηση για την έρευνα βυθού του GSI – Τι σημαίνει για τον ΑΔΜΗΕ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.