• Πολιτική

    Αρθρο παρέμβαση: Ντροπή για το Υπουργείο ΑΜΥΝΑΣ η φωτιά στο ιστορικό κτίριο στα ΧΑΝΙΑ- Έμεναν αλλοδαποί


    Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλύσει τα πάντα. Δεν λειτουργεί τίποτα σε αυτή την χώρα.  Ένα από τα ιστορικότερα κτήρια της πόλης των Χανίων, το Πολεμικό Μουσείο, ο πρώην ιταλικός στρατώνας που χτίστηκε το 1870 σε σχέδια του Ιταλού αρχιτέκτονα Μακούζο, έχει γίνει πλέον, στάχτες. Την φωτιά φαίνεται να την έβαλε αλλοδαπός που κατοικούσε στο κτήριο το οποίο ανήκει στο Υπουργειο Εθνικης Αμυνας όπως τουλάχιστον επισημαίνει ο δήμαρχος Χανίων.  Οι εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής προκαλούν θλίψη στην τοπική κοινωνία των Χανίων και αναπάντητα ερωτήματα.

    Το κτήριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ι. Σφακιανάκη και Στρατηγού Τζανακάκη, ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής, ένα εκπληκτικό διατηρητέο κτήριο που, δυστυχώς τυλίχτηκε στις φλόγες το βράδυ της Κυριακής.

    Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, μιλώντας σε τοπικά μέσα, ήταν κατηγορηματικός «ο Δήμος δεν έχει καμία ευθύνη για τη φύλαξη του κτηρίου, αυτό ανήκε στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας…». Και συνέχισε, αναφέροντας: «Δεν υπήρξε δυστυχώς η ενδιάμεση φροντίδα και η επιτήρηση που χρειαζόταν και, απ’ ό,τι φαίνεται, είχαν κάποια άτομα πρόσβαση μέσα, έμεναν ίσως, και προφανώς αυτή είναι η αιτία του κακού», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

    Η είδηση που προκαλεί σοκ είναι ότι στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων οδηγήθηκε αλλοδαπός ο οποίος είχε βρει κατάλυμα σε εσωτερικό χώρο του κτηρίου. 

    Απιστευτα πράγματα δηλαδή. Σε ένα κτήριο που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικης Αμυνας είχε βρει κατάλυμα ένας αλλοδαπός.  Δηλαδή μέσα στο κτήριο κατοικούσε αλλαδαπός με την σύμφωνη γνώμη της τοπικής στρατιωτικής ηγεσίας; Πόσο πια τα πράγματα σε αυτή την χώρα είναι διαλυμένα και απαξιωμένα;    Τι λέει για όλα αυτά ο Παύλος ο Πολάκης o Χανιώτης που επί των ημερών του κάηκε ένα από τα ιστορικότερα κτήρια των Χανίων; 

    Πλεον ότι γίνεται σε αυτή την χώρα είναι ντροπή!!!



    ΣΧΟΛΙΑ