ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αμερικανός δικαστής στη Φλόριντα απέρριψε -προς το παρόν- την αγωγή ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Ντόναλντ Τραμπ κατά των New York Times λίγες ημέρες μετά την κατάθεσή της, κρίνοντας ότι οι δικηγόροι του προέδρου δεν ακολούθησαν τους κανόνες που απαιτούν “σύντομους, απλούς και άμεσους” ισχυρισμούς.
Ο Αμερικανός περιφερειακός δικαστής Στίβεν Μέριντεϊ εξέδωσε την Παρασκευή απόφαση με την οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αγωγή του Τραμπ παραβίασε “αδιαμφισβήτητα και αδικαιολόγητα” τους κανόνες του δικαστηρίου, καθώς περιείχε “επαναλαμβανόμενους”, “περιττούς” και “πληθωρικούς” ισχυρισμούς και λεπτομέρειες, αλλά δήλωσε ότι οι δικηγόροι του μπορούν να καταθέσουν εκ νέου μια επεξεργασμένη έκδοση εντός του επόμενου μήνα.
Ο Τραμπ κατέθεσε αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Τάμπα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εναντίον της The New York Times Co. και της Penguin Random House LLC, κατηγορώντας την εφημερίδα ότι λειτουργεί ως “φερέφωνο” των Δημοκρατικών, ανοίγοντας μέτωπο με έναν από τους παλαιότερους και σημαντικότερους ειδησεογραφικούς οργανισμούς στον κόσμο.
Η 85σέλιδη καταγγελία περιείχε γλώσσα και πληροφορίες που, σύμφωνα με τον δικαστή, υπερέβαιναν κατά πολύ τα όρια που επιτρέπουν οι κανόνες του δικαστηρίου. Ακόμη και υπό μια “γενναιόδωρη και επιεική” ερμηνεία, έγραψε, η αγωγή ήταν “σαφώς ακατάλληλη και ανεπίτρεπτη”.
Ο δικαστής επέκρινε τις, όπως τις αποκάλεσε, “εγκωμιαστικές” για τον Τραμπ δηλώσεις που περιλαμβάνονταν στην αγωγή, όπως η “ιστορική” εκλογική του νίκη και το “πολιτιστικό μέγεθος” της “μοναδικής του ευφυΐας”. Ο Μέριντεϊ κατήγγειλε επίσης τις αναφορές του Τραμπ για τις επιχειρηματικές του επιτυχίες και τις επιτυχίες του στα μέσα ενημέρωσης, καθώς και την αρνητική γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει την κάλυψη από τους Times.
Η Μέριντεϊ έδωσε στην ομάδα του Τραμπ 28 ημέρες για να παρουσιάσει μια νέα εκδοχή της αγωγής, περιορίζοντάς την αυτή τη φορά σε 40 σελίδες.
Διαβάστε επίσης:
Ευρωαγορές: Πτωτικό κλείσιμο με το ενδιαφέρον στη συνομιλία Σι-Τραμπ – Στο +5,34% η Man Group
Οι πωλήσεις του iPhone 17 ξεκινούν με έντονη ζήτηση για τα μοντέλα Pro
Κόστα: Την 1η Οκτωβρίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν την απάντηση στις ρωσικές παραβιάσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυβερνητικοί κύκλοι στο mononews για τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν: «Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα όσων θελουν να σπείρουν τον πανικό»
- Microsoft: Aυξήσει τιμών σε κονσόλες Xbox στις ΗΠΑ
- ΥΠΕΝ: Παρατάσεις για τα ενεργειακά προγράμματα ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης
- NATO: Βορειοατλαντικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα μετά την εισβολή ρωσικών μαχητικών στην Εσθονία
