• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Απολυτήριο λυκείου + σύντροφος Σβίγκου=σύμβουλος υπουργού


    Το άθροισμα για την επιτυχία, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι προκύπτει από το να διαθέτει κάποιος ένα απολυτήριο λυκείου και να σχετίζεται με κάποιο κομματικό στέλεχος. Μόνο αυτά αρκούν στο να διορισθεί όπως φαίνεται σε μία καλά αμειβόμενη θέση ακόμα και ως σύμβουλος υπουργού.

    Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια για τους διορισμούς συγγενών και φίλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλούς από αυτούς να μην πληρούν ούτε τα τυπικά προσόντα για τις θέσεις στις οποίες τοποθετήθηκαν. Το ίδιο συνέβη και με τον σύντροφο της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου, Χρήστο Φωτιάδη, ο οποίος διορίσθηκε στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα.

    Οπως προκύπτει και από το ΦΕΚ του εν λόγω διορισμού, ο κ. Φωτιάδης διορίστηκε στο προαναφερόμενο πόστο χωρίς να κρατά στα χέρια του κανένα πτυχίο, κάτι το οποίο άφησε μάλλον αδιάφορη την άτεγκτη επί θεμάτων νεποτισμού εκπρόσωπο Τύπου της Κουμουνδούρου.

    Σύμφωνα πάλι με το ίδιο ΦΕΚ (776/2 Νοεμβρίου 2015), ο κ. Φωτιάδης διορίστηκε σε κενή θέση μετακλητού υπαλλήλου κατηγορίας ΔΕ με ΣΤ’ βαθμό, δηλαδή ως απόφοιτος Λυκείου, επειδή στα 32 του χρόνια δεν έχει ακόμη προλάβει να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΤΕΙ Πειραιά, όπου σπουδάζει ηλεκτρολόγος μηχανικός. Κι αν πιστεύετε ότι ο κ. Φωτιάδης διορίστηκε στο γραφείο του κ. Δρίτσα για να ασχοληθεί με θέματα της «ανολοκλήρωτης» ειδικότητάς του, πλανάσθε πλάνην οικτράν, καθώς οι νέες του επαγγελματικές αρμοδιότητες έγκεινται στη συνεισφορά πολύτιμων συμβουλών πάνω σε θέματα ναυτιλίας!

    Πρωταρχικά προσόντα της πρόσληψης του κ. Φωτιάδη ήταν η σχέση του με την κυρία Σβίγκου, καθώς και η κομματική του ταυτότητα στην οποία αναγράφεται μεταξύ άλλων ότι υπήρξε μέλος Γραμματείας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, μέλος Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά και υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη «Το λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η πόλη μας», στην οποία ηγείτο ως υποψήφιος δήμαρχος το σημερινό ο κ. Δρίτσας. Ο κύκλος του βολέματος των «δικών μας παιδιών» δεν φαίνεται ωστόσο να εξαντλείται στο πρόσωπο του συντρόφου της κυρίας Σβίγκου, καθώς η σύζυγος του προσωπικού σκηνοθέτη του πρωθυπουργού, Αθηνά Μαράκη, διορίστηκε στο γραφείο Τύπου του κ. Δρίτσα!


    Η Ράνια Σβίγκου με τον Χρήστο Φωτιάδη στις καλοκαιρινές τους διακοπές



    ΣΧΟΛΙΑ