• Top Stories

    Aπίστευτο! Η Τουρκία ζητά να καταδικαστεί Έλληνας πιλότος σε ισόβια

    • NewsRoom


    Σε διπλωματικό επεισόδιο τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση του του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους, που κατέπεσε στις 8 Οκτωβρίου 1996 νότια της Χίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος του.

    Επικαλούμενα τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την τουρκική δικαιοσύνη, τα παιδιά του Τούρκου πιλότου Ναίλ Ερντογάν  ζητούν την καταδίκη και μάλιστα σε δις ισόβια του Έλληνα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας που ενεπλάκη στην αερομαχία, υποστηρίζοντας ότι κατέρριψε τουρκικό F-16 στο Αιγαίο το 1996.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην Άγκυρα ολοκλήρωσε την έρευνα, μελετώντας στοιχεία από τα ραντάρ και καταγεγραμμένες συνομιλίες που έλαβε από το τουρκικό γενικό επιτελείο.

    Στο φάκελο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, περιλαμβάνονται και οι συνομιλίες με τον Έλληνα πιλότο όπως τις παρουσίασε ο συγκυβερνήτης του Erdogan, ο οποίος διασώθηκε στο περιστατικό του 1996.

    Οι Τούρκοι ζητούν ο πιλότος του ελληνικού Mirage 200 Θάνος Γρίβας να καταδικαστεί σε δις ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για ενέργειες που υποβαθμίζουν την ανεξαρτησία του κράτους.

    «Στην κατάθεσή του ο συγκυβερνήτης του Ερντογάν υποστήριξε ότι το τουρκικό F-16 κατερρίφθη από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ένα από τα αεροσκάφη “χωρίς κίνητρο” σε διεθνή εναέριο χώρο» αναφέρεται στο αίτημα των τουρκικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή έχει ήδη σταλεί στον Άρειο Πάγο.

    Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας Erdoğan, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, υποστηρίζει ότι η δίκη θα διεξαχθεί στην Τουρκία εκτός αν λάβουν δράση οι Ελληνικές αρχές επικαλούμενος συμφωνία δικαστικής συνδρομής που έχουν Τουρκία και Ελλάδα.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/o-tsakalotos-ta-dini-ola-alla-de-fenete-simfonia-stis-24-maiou/46175

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/agis-veroutis-ise-nea-kopela-me-spoudes-ke-echis-mistho-18000-alla-psifises-ochi/46161

     



    ΣΧΟΛΙΑ