• Πολιτική

    Απειλεί ο Μποζντάγ για Τούρκους αξιωματικούς: Όπου κι αν τους πάτε, θα τους πάρουμε

    Μπεκίρ Μποζντάγ Τουρκία

    Μπεκίρ Μποζντάγ


    «Όπου κι αν βρίσκονται οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, θα τους φέρουμε στην Τουρκία, ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ, εκτοξεύοντας και πάλι απειλές μετά την απελευθέρωση των 8 στρατιωτικών που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα.

    Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, υπενθύμισε ότι η Άγκυρα «πάγωσε» τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων, έπειτα από την απελευθέρωση των 8 στρατιωτικών, τονίζοντας ότι η Τουρκία καταδικάζει τη στάση της χώρας μας.

    Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, σε επίπεδο Έλληνα πρωθυπουργού είχε δηλωθεί ότι η Ελλάδα βλέπει θετικά την επιστροφή των πραξικοπηματιών στρατιωτικών, συνέχισε ο Μποζντάγ. «Στο σημείο που βρισκόμαστε οι πραξικοπηματίες προστατεύονται», τόνισε και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για παραβίαση των κανόνων μεταξύ των δύο χωρών και τους διεθνούς δικαίου.

    «Οπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, είτε εντός, είτε εκτός της χώρας δεν θα τους αφήσουμε. Εμείς θα τους πάμε στο δικαστήριο και στο όνομα του λαού μας θα ζητήσουμε λογαριασμό. Όλοι, και ο τρομοκράτης Γκιουλέν, θα βρεθούν στο τέλος ενώπιον της δικαιοσύνης. Εμείς αυτό θα το πετύχουμε, δεν υπάρχει διαφυγή», προειδοποίησε ο Μποζντάγ.

    Συμπλήρωσε ότι το ζήτημα δεν έχει σχέση με το ΝΑΤΟ ή ΕΕ και πως είναι ένα διμερές θέμα με την Ελλάδα. Η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί να μετατραπεί σε θέμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και δεν είναι σωστό η Ελλάδα να μεταφέρει το ζήτημα εκεί, συμπλήρωσε.

    Μάλιστα, τόνισε ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της για να αντιμετωπίσει όλες τις αδικίες εναντίον της. «Δεν πρέπει να Ελλάδα αισθανθεί προσβολή από αυτό. Εάν εσείς κάνετε κάτι εναντίον της Τουρκίας τότε ασφαλώς και η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:Οργή στην Άγκυρα για την απελευθέρωση των αξιωματικών: «Νομίζαμε πως ο Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις του»

     



    ΣΧΟΛΙΑ