• Πολιτική

    Απειλές Ακάρ: «Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας, θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας» (video)

    • NewsRoom
    Χουλουσί Ακάρ Τουρκία Άγκυρα

    Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, Τούρκος Υπουργός Άμυνας


    «Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, δεν θα θυσιάσουμε το παραμικρό δικαίωμα του ιερού μας έθνους», αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, απαντώντας στον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη καθώς όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ οι δηλώσεις του έγιναν για τις εξελίξεις στο Αιγαίο.

    «Σε αυτό το θέμα θα συνεχίσουμε να είμαστε της αντίληψης “αν πεθάνω γίνομαι ήρωας, αν ζήσω γίνομαι βετεράνος”» πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

    «Όπως με όλους μας τους γείτονες, το ίδιο και στο Αιγαίο Πέλαγος είμαστε υπέρ της φιλίας, της ειρηνικής επίλυσης, των σχέσεων καλής γειτονίας, του δικαίου και των δικαιωμάτων. Αλλά θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, δεν θα θυσιάσουμε το παραμικρό δικαίωμα του ιερού μας έθνους και ότι στο θέμα αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας και του Διεθνούς Δικαίου. Γι’ αυτό αναμένουμε από όλους να μένουν μακριά από προκλήσεις, να δείχνουν κατανόηση και να συναισθάνονται τις καταστάσεις. Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας» είπε ο κ. Ακάρ.

    O Τούρκος υπουργός υπενθύμισε, επίσης, και πάλι τα περί Γαλάζιας Πατρίδας και ότι η Τουρκία πήρε και θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της απευθυνόμενος σε Τούρκους βετεράνους.

    Στην ίδια εκδήλωση ο Χουουσί Ακάρ διεμήνυσε ότι «θέλουμε να κλείσουμε όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο, την Κύπρο, και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, όλοι να το γνωρίζουν αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση χωρίς την υπογραφη και την έγκριση της Τουρκίας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποστολάκης για δηλώσεις Ακάρ: Θα πρέπει να σοβαρευτούν και να ξέρουν τι λένε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη τουρκική προκλητικότητα: «Μας ανήκουν το Αιγαίο και η Κύπρος»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: Όσο οι Έλληνες σηκώνουν αεροσκάφη στο Αιγαίο, θα κάνουμε το ίδιο



    ΣΧΟΛΙΑ