Πολιτική

Απασφαλίζει ο Καμμένος κατά Τσίπρα: Σχέδιο αποστασίας που σχεδιάστηκε από τον πρωθυπουργό

  • NewsRoom


Βαριές κουβέντες κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού από τον Πάνο Καμμένο σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο οποίος είπε ότι η συνεργασία με τον Τσίπρα δεν ήταν έντιμη, ότι το «ευχαριστώ» ήταν να του κλέψει τους βουλευτές και ότι νιώθει προδομένος.  Έκανε λόγο για αποστασία που σχεδιάστηκε από τον πρωθυπουργό, ενώ μίλησε για άλλη μια φορά για «εμπλοκή» του Σόρος με το ΥΠΕΞ.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 για τη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «δεν είχα έντιμη συνεργασία, η εντιμότητα της συνεργασίας έληξε με το που είδε ο Τσίπρας ότι ο Κοτζιάς έλεγε ότι έχουμε την πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι είχαν επεξεργαστεί το σχέδιο αποστασίας με υπουργικές καρέκλες και δούλευαν πίσω από την πλάτη μου αυτά τα σενάρια».

«Νιώθω προδομένος. Έχουμε σχέδιο αποστασίας που σχεδιάστηκε από τον πρωθυπουργό και εκτελέστηκε» συνέχισε σε υψηλούς τόνους.

Στη συνέχεια, έκανε ονομαστική αναφορά στην Έλενα Κουντουρά, τον Βασίλη Κόκκαλη και τον Τέρενς Κουίκ λέγοντας αρχικά ότι «είχαν πάρει δημόσια θέση κατά των Πρεσπών. Οι δύο εξ αυτών εξελέγησαν με ένα κόμμα που είχε ως καταστατική αρχή ότι δεν παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας. Και οι τρεις έλεγαν ότι θα παλέψουμε για το όνομα της Μακεδονίας. Στην ΚΟ που ερχόντουσαν ορκίζονταν ότι η θέση τους ήταν αυτή και δεν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Ξαφνικά ο Κουίκ, η Κουντουρά και ο Κόκκαλης βρίσκονται με την αλλαγή της συνείδησης από το ‘όχι’ στο ‘ναι’ στις Πρέσπες και δημόσια ο πρωθυπουργός τους προσφέρει υπουργική καρέκλα που δεν την πήραν από τον Τσίπρα, αλλά από τους ΑΝΕΛ».

Εξιστορώντας τι συνέβη με την κ. Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «έρχονται μετά και την Παρασκευή πριν από την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης η μεν Κουντουρά μου λέει ότι ‘εγώ σκέφτομαι να δώσω ψήφο εμπισοσύνης, αλλά να μην ψηφίσω στις Πρέσπες, έχω έναν προβληματισμό’. Ο Κόκκαλης μου λέει ‘γιατί δεν λες ξεκάθαρα ότι θα ρίξεις την κυβέρνηση’. Αυτά τα πράγματα όταν βρίσκονται σε υπουργικές καρέκλες είναι συναλλαγή και αποστασία. Είναι αλλαγή της θέσης που είχαν». «Όταν ένας πολιτικός έχει εκφράσει δημόσια θέση σε όργανα και Τύπο κάτι συμβαίνει. Δεν πήραν λεφτά, πήραν καρέκλα» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Έκανε μάλιστα αναφορά σε δημοσιογράφο που είναι κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο οποίος, όπως είπε, «ήρθε κλαίγοντας και μου είπε ‘στην έχουν στημένη’».

«Ο Τσίπρας ήθελε να μου κλέψει βουλευτές»

«Ο Βούτσης θέλει να παρερμηνεύσει τον κανονισμό, που λέει ότι για να υπάρξει ΚΟ, πρέπει να υπάρχουν πέντε βουλευτές από την ίδια εκλογή και να το κάνει με απόφαση του συμβουλίου των προέδρων της Βουλής, έτσι φαίνεται η αγωνία Τσίπρα να υπουργοποιήσει τον Κουίκ» είπε στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στην καταγγελία του ότι θέλουν να διαλύσουν την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

«Θα προσπαθήσω να παλέψω το πραξικόπημα του Βούτση να παρερμηνεύσει τον Κανονισμό της Βουλής. Ήμουν με συνταγματολόγους με γνωμοδοτήσεις που λένε ότι είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να διαλύσει την ΚΟ» πρόσθεσε.

Επιμένοντας στα περί σχεδιασμού, ο πρώην υπουργός Άμυνας είπε ότι «αυτός ο σχεδιασμός δείχνει ότι ο Τσίπρας πέραν του ότι ήθελε να κλέψει βουλευτές, για να έχει πλειοψηφία και δεν του βγήκε κεντροαριστερή, αλλά κεντροδεξιά με αποστάτες, είναι κυβέρνηση αποστατών».

«Το ευχαριστώ είναι να μου πάρει τους υπουργούς»

«Ξέρετε τι μπόσικα έχω κρατήσει στην προσπάθεια να γυρίσουμε το καράβι στις ΗΠΑ; Σας λέω ευθέως ότι αυτός ήταν ο στόχος μου και το ‘ευχαριστώ’ είναι να μου πάρει τους βουλευτές και να καταργήσει την ΚΟ, όλα έχουν ένα όριο» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Στην ερώτηση γιατί επείγεται τόσο ο Αλέξης Τσίπρας να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών απάντησε ότι «σας δίνω τον λόγο μου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει τέτοια πρεμούρα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πίεση από τη Μέρκελ, αλλά από τις τις ΗΠΑ δεν υπάρχει η πίεση που λένε. Πήγα και ρώτησα στις ΗΠΑ αν θεωρούν τις Πρέσπες προϋπόθεση για την πολιτική τους στα Βαλκάνια και μου απάντησαν ότι δεν είναι σχέδιο δικό μας, αλλά του κ. Κοτζιά, αυτού που κουβαλούσε την βαλίτσα του Γιώργου Παπανδρέου που ήταν κοντά στον Σορος και το ίδρυμα Κλίντον».

Κάνοντας ειδική αναφορά στον Τέρενς Κουίκ είπε ότι «είναι διορισμένος υπουργός χωρίς να είναι βουλευτής. Μου έκανε εντύπωση που ήθελε ο πρωθυπουργός να κρατήσει τον Κουίκ που είναι αναπληρωματικός του Παπαχριστόπουλου. Εγώ κάλεσα τον Παπαχριστόπουλο και του είπα ότι ‘δεν έχεις λόγο να παραιτηθείς. Εγώ έχω υποχρέωση να σε διαγράψω, αλλά είσαι ικανός βουλευτής, δεν θα δώσεις τη θέση στον Κουίκ που είναι αμοραλιστής’».

Ο Σόρος

Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «περίεργο τρόπο» εμπλοκής του Τζορτζ Σόρος με το ΥΠΕΞ, υπενθυμίζοντας ότι «ο Σόρος όταν ξεκίνησαν το 90-93 οι πρώτες διαδηλώσεις σε Αυστραλία και ΗΠΑ (σ.σ. υπέρ των Σκοπίων) ήταν αυτός που τις χρηματοδοτούσε. Ήταν αυτός πάντα που προσπαθούσε να παρέμβει σε καίρια πόστα που αφορούν τη Μακεδονία. Ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης των μεταλλείων της Χαλκιδικής πριν τα πάρουν οι Καναδοί, ήταν αυτός αυτός που χρηματοδότουσε τον Μπουτάρη».

«Χθες τον είδαμε αγκαλιά με τον Ζάεφ, δεν σας έκανε εντύπωση αυτό; Η πρώτη συνάντηση του κ. Ζάεφ μετά τις αλλαγές στα Σκόπια ήταν με τον κ. Σόρος στην Ελβετία που τον παίρνει αγκαλιά και δηλώνει ότι τώρα πια άνοιξε ο δρόμος για νέες επενδύσεις και το ίδρυμα του Σόρος θα δημιουργήσει μεγάλα προγράμματα στα Σκόπια».

Εξηγώντας τις καταγγελίες του, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «οι εταιρίες που εκπροσωπούνται από έναν πρώην πρέσβη και έναν πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ έκαναν μια εταιρεία που πήρε το διαγωνισμό για τη βίζα. Αυτές πήραν χρηματοδότηση στο σύνολο του κεφαλαίου τους από κυπριακές εταιρείες που καταλήγουν στον στενό συνεργάτη του Σόρος». «Είναι περίεργο πώς μια εταιρεία παίρνει το διαγωνισμό και εν συνεχεία δίνει το διαγωνισμό στην εταιρεία που τον είχε προηγουμένως» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Όπως είπε «του είχα δώσει όλο τον φάκελο του Τσίπρα. Όταν έδωσα τον φάκελο με όλες τις ανοιχτές εταιρείες, ο κ. Τσίπρας στην κόντρα μου στο υπουργικό απομάκρυνε τον Κοτζιά. Από εκεί και πέρα προσέφυγε ο κ. Κοτζιάς στη δικαιοσύνη και περιμένω να με καλέσουν, θα δώσω όλα τα στοιχεία».

«Λέω ότι πρέπει να διερευνηθεί, επειδή ο Σόρος έχει αυτή τη σχέση με τον Ζάεφ και είναι περίεργη η εμπλοκή του με το ΥΠΕΞ για τις βίζες. Το δεύτερο θέμα είναι ότι στα Σκόπια έχει γραφτεί ότι υπήρχαν χρηματοδοτήσεις από την Ελλάδα σε σκοπιανά ΜΜΕ για να ψηφίσουν “ναι” στο δημοψήφισμα οι Σκοπιανοί. Υπήρχαν μυστικά κονδύλια που πήγαν σε σκοπιανά ΜΜΕ για να ψηφίσει ο λαός υπέρ;» έκλεισε την αναφορά του στο θέμα του Σόρος.

Τα υπονοούμενα για τη Δικαιοσύνη

Κληθείς να μιλήσει αναλυτικότερα για τα υπονοούμενα του για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη ο κ. Καμμένος απάντησε ότι «η κυβέρνηση είχε σκοπό να χτυπηθεί η διαπλοκή και η διαφθορά. Δεν μπορεί οι υποθέσεις αυτές να πηγαίνουν τόσο μακριά. Βλέπω για έναν περίεργο λόγο ότι οι υποθέσεις δεν προχωράνε. Δεν μπορώ ούτε εγώ να τον έχω εγκλωβισμένο κάποιον ούτε αυτός να είναι υπό κατηγορία και να μην του αποδίδεται ή το ένοχος ή το αθώος. Και αυτό αφορά αρκετές υποθέσεις, αφορά και τις υποθέσεις της εισαγγελίας Διαφθοράς. Κάποιοι πιέζουν για να μην προχωρήσουν κάποιες υποθέσεις. Τέτοιες υποθέσεις που καθυστερούν έχουν δύο όψεις. Η μια ότι καθυστερεί για να φτιαχτεί, η δεύτερη για να είναι κάποιος υπό κατηγορία. Στη Novartis δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν γιατροί που πήραν χρήματα, αυτές πρέπει να πάνε στο δικαστήριο».

«Δεν είναι κωλοτούμπα»

Απαντώντας στην ερώτηση «μήπως έχει δημιουργηθεί η πολιτική σχολή κωλοτούμπας;» είπε: «Με κατηγόρησαν και μένα γι’ αυτό. Όταν αποφασίσαμε να αλλάξουμε πολιτική ζητήσαμε την ψήφο του λαού, αυτό δεν είναι κωλοτούμπα, αλλά αίτημα στον λαό να εγκριθεί η πολιτική αυτή. Η κωλοτούμπα λογίζεται όταν αλλάζεις θέση χωρίς την έγκριση του λαού. Δεν είναι κωλοτούμπα όταν γίνεται για να πάρεις κάποια οφίτσια, αλλιώς λέγεται αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε μαζική παραίτηση βουλευτών καλεί ο Πάνος Καμμένος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν γυρίζω στους ΑΝΕΛ, απαντά στον Καμμένο ο Ν. ΝικολόπουλοςΣΧΟΛΙΑ