• Πολιτική

    Αντώνης Σαμαράς: Βρήκε σπασμένες τις τραπεζικές θυρίδες, στον έλεγχο για Novartis

    • NewsRoom

    Αντώνης Σαμαράς


    Αποκαλυπτικός ήταν ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για τον τρόπο που έγινε ο έλεγχος για τον πρώην πρωθυπουργό.

    Η υπόθεση για το σκέλος που αφορά τον κ. Σαμαρά τέθηκε στο αρχείο, ενώ σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως θα αποκαλυφθούν ποιοι έστησαν στην σκευωρία.

    Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Τσούτσιας, ο Αντώνης Σαμαράς έλειπε στο εξωτερικό, όταν ενημερώθηκε ότι θα γίνει έλεγχος στις θυρίδες της οικογένειάς του. Επιστρέφοντας την επομένη, βρήκαν τις θυρίδες τόσο της συζύγου όσο και του αδελφού του, παραβιασμένες από τις διωκτικές αρχές.

    Όπως είπε ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, οι εισαγγελικές αρχές είχαν επικοινωνήσει με την Γεωργία Σαμαρά, ζητώντας της άδεια για να ανοίξουν τη θυρίδα που διατηρεί στο όνομά της σε τραπεζικό υποκατάστημα, προκειμένου να ελέγξουν για την πιθανή ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούνται.

    Η κ. Σαμαρά τους απάντησε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό συνοδεύοντας τον σύζυγό της και προθυμοποιήθηκε να πάρει την πρώτη διαθέσιμη πτήση για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να τους διευκολύνει. Όταν όμως έφτασε στην Αθήνα και μετέβη στην τράπεζα, όπου διατηρεί θυρίδα, η Γεωργία Σαμαρά διαπίστωσε ότι η θυρίδα είχε σπάσει αφού οι αρμόδιες αρχές επέλεξαν να την παραβιάσουν παρά να περιμένουν.

    Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές λειτούργησαν με ακόμη χειρότερο τρόπο στην περίπτωση του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρου, ο οποίος μάλιστα την εποχή της έρευνας είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο!

    Το μεσημέρι της Τρίτης, λίγη ώρα μετά την απόφαση της Εισαγγελίας να θέσει στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας που αφορούσε πιθανή εμπλοκή του Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός με δήλωσή του υπογράμμισε: «Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Novartis».

    Αν μη τι άλλο, η δήλωση του κ. Σαμαρά έστελνε το μήνυμα ότι ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει στην παλαιότερη τοποθέτησή του ότι «θα πάει μέχρι τέλους» τους σκευωρούς που προσπάθησαν να διακινήσουν τον ισχυρισμό ότι χρηματίστηκε από τη Novartis.

    Δείτε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ