• Πολιτική

    Αντιτρομοκρατική: Προσπαθούν να ανιχνεύσουν τα νέα χτυπήματα. Όλο το παρασκήνιο


    Η ανάληψη της ευθύνης για την έκρηξη στα Εξάρχεια το βράδυ της Τετάρτης επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους της Αντιτρομοκρατικής: δεν επρόκειτο για ένα «αθώο» χτύπημα από κάποια μεμονωμένη αντιεξουσιαστική ομάδα με στόχο το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις» (γνωστό για τις εθνικιστικού περιεχομένου εκδόσεις του) που βρίσκεται στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, στην Ιπποκράτους 122, αλλά για μία επίθεση-μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις από την τρίτη γενιά μίας από τις πλέον επικίνδυνες τρομοκρατικές οργανώσεις, της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

    Στόχος της επίθεσης, όπως επιβεβαίωσαν οι Πυρήνες της Φωτιάς, ήταν η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία διαμένει στην πολυκατοικία μπροστά από την οποία σημειώθηκε η έκρηξη. Αυτό είχε υποστηρίξει άλλωστε ήδη από την πρώτη στιγμή ο δικηγόρος της, Θέμης Σοφός, όταν ακόμη οι περισσότεροι πίστευαν ότι στόχος ήταν το βιβλιοπωλείο και θεωρούσαν τυχαίο το γεγονός ότι εκεί διαμένει η Γ. Τσατάνη.

    Όμως τελικά κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν το γεγονός αυτό. Απεναντίας, στην Αντιτρομοκρατική φοβούνται πως αυτό ήταν το πρώτο από μία σειρά χτυπημάτων που θα ακολουθήσουν από την ίδια τρομοκρατική ομάδα, με στόχους κυρίως δικαστικούς, κάτι που προαναγγέλλουν ουσιαστικά και στην προκήρυξή τους οι Πυρήνες της Φωτιάς, διαμηνύοντας στους δικαστές που έχουν ασχοληθεί με υποθέσεις της οργάνωσης ότι «θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα».

    Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη αυξηθεί τα μέτρα προστασίας των εν λόγω δικαστών, ενώ στην Αντιτρομοκρατική αναζητούν τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την επίθεση, εκτιμώντας πως πρόκειται για πέντε ή έξι νεαρά άτομα που δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, όμως έχουν εκπαιδευθεί από παλαιά μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και, κατά τα φαινόμενα, είναι πλέον σε θέση να κατασκευάζουν και να τοποθετούν δέματα-βόμβες με ισχυρά εκρηκτικά.

    Αυτό το τελευταίο είναι που απασχολεί ιδιαίτερα την Αντιτρομοκρατική: η εκτίμηση των ειδικών τα τελευταία χρόνια ήταν ότι, με την εξάρθρωση της οργάνωσης και τις συλλήψεις των «εγκεφάλων» της, τα όποια μέλη της κυκλοφορούσαν ελεύθερα δεν θα είχαν την επιχειρησιακή ικανότητα να πραγματοποιήσουν μόνα τους επιθέσεις μεγάλης ισχύος, κάτι που τώρα ανατρέπεται.

    Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε να εμφανιστεί πάνω από δύο χρόνια, και ειδικότερα από τον Μάιο του 2014, όταν είχε αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή ενός παγιδευμένου δέματος στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας, «το μέρος που ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε ο κρατούμενος Ιλία Καρέλι πριν παραδοθεί στους τελευταίους δημίους του, στις φυλακές Νιγρίτας», όπως εξηγούσε η οργάνωση.

    Η επανεμφάνισή της τώρα έχει θέσει σε συναγερμό την Αντιτρομοκρατική, που προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη των νεαρών τρομοκρατών πριν αυτοί προχωρήσουν στο επόμενο χτύπημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/pirines-gi-afto-chtipisame-tin-tsatani-epanemfanisi-tifles-apiles-kata-dikaston/81889

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/chastoukia-palii-gnorimi-prototipa-t-shirt-ke-alla-stigmiotipa-sto-2o-sinedrio-siriza/82145

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ