• Οικονομία

    Αντίμετρα στον Τραμπ ετοιμάζει η ΕΕ: Στο στόχαστρο το ουίσκι μπέρμπον, Harley-Davidson και τζιν Levi’s


    Στην αντεπίθεση ετοιμάζεται να περάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ. Όπως ανέφερε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, η ΕΕ ετοιμάζεται να επιβάλει ποινές ως αντίμετρα σε βάρος αμερικανικών προϊόντων και εταιρειών, όπως του ουίσκι μπέρμπον, της Harley-Davidson και της Levi’s.

    “Η ΕΕ ετοιμάζει αντίμετρα αναφορικά με τα δικαιώματα εισαγωγής αμερικανικών προϊόντων, όπως των Harley-Davidson, του (αμερικανικού ουίσκι) μπέρμπον και των τζιν Levi’s”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας σε Γερμανούς δημοσιογράφους.

    “Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια όταν απειλούνται η ευρωπαϊκή βιομηχανία και οι θέσεις εργασίας” προειδοποίησε ο Γιούνκερ. “Η Ευρώπη χρειάζεται μια εμπορική πολιτική ικανή να αμύνεται: δεν θα εμφανιστούμε αφελείς”, συνέχισε.

    Οι ΗΠΑ εισάγουν 30 εκατομμύρια τόνους χάλυβα κάθε χρόνια, αξίας 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων. είναι έτσι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας. Περίπου το 4% αυτού του χάλυβα παράγεται στη Γερμανία. Το 50% εισάγεται στις ΗΠΑ από τέσσερις άλλες χώρες: τον Καναδά, τη Βραζιλία, τη Νότια Κορέα και το Μεξικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: O Τραμπ βύθισε το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 813 μονάδες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Wall Street: Τρίτη συνεχόμενη ημέρα ισχυρής πτώσης, βουτιά 420 μονάδων για τον Dow Jones



    ΣΧΟΛΙΑ