• Πολιτική

    Ανοίγει η συζήτηση για ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού

    • NewsRoom

    Πιστοποιητικά εμβολιασμού


    Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η συζήτηση για να τεθεί χρονικό όριο στην ισχύ που έχει το πιστοποιητικό, που έλαβαν όσοι πολίτες ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους.

    Το γεγονός ότι η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

    Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργαντάς αποκάλυψε έπειτα από σχετική ερώτηση ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος.

    «Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο» επισήμανε.

    Εξάλλου και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ υπήρξε θετικός απέναντι στην πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, ο οποίος προ ημερών κάλεσε σε πανστρατιά για την αύξηση των εμβολιασμών και μάλιστα πρότεινε να μην ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν πάνε να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης πρότεινε να μην ισχύει το πιστοποιητικό μετά την παρέλευση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -πχ ένα μήνα- μετά το εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

    Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Νίκου Φίλη, ο Γ. Γεραπετρίτης παρατήρησε ότι «κάθε άποψη που εισφέρεται στο δημόσιο διάλογο και κατατείνει στο να περιορίσει τον ιό, είναι μια πάρα πολύ ευπρόσδεκτη πρόταση. Βεβαίως και θα μελετηθεί από την εθνική επιτροπή εμβολιασμού και την επιτροπή εμπειρογνωμόνων ιατρών».

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης: Η οικονομία και η κοινωνία δεν ξανακλείνουν – Έκκληση στους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν

    Φίλης: Να μην ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς τρίτη δόση



    ΣΧΟΛΙΑ