• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Η οικονομία και η κοινωνία δεν ξανακλείνουν – Έκκληση στους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν

    • NewsRoom


    Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σήμερα το πρωί σε χαιρετισμό του, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», την οποία διοργανώνει η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στα κόμματα να ακούν όσα λένε οι επιστήμονες «και να μην δίνουμε τη δυνατότητα να διαρραγεί το εθνικό μέτωπο της κοινής λογικής και της επιστημονικής ακρίβειας».

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Θάνος Πλεύρης λέγοντας ότι προσαρμόζουν τις ζωές μας στην νέα πραγματικότητα.

    Σημείωσε ότι τα χθεσινά μέτρα βασίζονται σε τρεις βασικές αρχές:

    1. έχουμε εμβόλιο, άρα η οικονομία και κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν
    2. οι εμβολιασμένοι δεν θα χάσουν τα δικαιώματα που απέκτησαν κάνοντας το εμβόλιο
    3. όσοι δεν θωρακίζονται με το εμβόλιο, θα πρέπει να ελέγχονται περισσότερο, με τεστ για να προστατεύονται οι ίδιο και οι γύρω τους.

    Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε και πάλι έκκληση στους ανεμβολίαστους να προχωρήσουν ακόμη και αύριο στον εμβολιασμό τους.

    Είναι κρίμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές, είπε χαρακτηριστικά.

    Η τρίτη δόση

    Αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου είπε ότι πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί μεταξύ των ηλικιωμένων, καθώς το τείχος ανοσίας αρχίζει να παρουσιάζει ρωγμές μετά το 6μηνο, όπως έχουν επισημάνει οι επιστήμονες.

    «Ενθαρρύνουμε όποιον συμπληρώνει το εξάμηνο να σπεύδει να κάνει την τρίτη δόση» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

    Ξεκινώντας τον χαιρετισμό του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η υγειονομική κρίση έχει μετατραπεί σε πανδημία, που αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους.

    Αναφέρθηκε και στην απώλεια της Φώφης Γεννηματά υπογραμμίζοντας το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων καρκίνου του μαστού που εξήγγειλε η Πολιτεία το οποίο θα φέρει το όνομά της.

    Το πρόγραμμα θα αφορά σε πρώτη φάση γυναίκες από 50 ως 69 ετών που θα ειδοποιούνται ηλεκτρονικά για το ραντεβού τους.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δημόσιες πολιτικές υγείας που προωθούν τον υγιεινό τρόπο ζωής, τονίζοντας ότι εάν κάποιος ασκείται, περιορίσει το κάπνισμα και το αλκοόλ, ελέγχει το σωματικό βάρος και τρέφεται σωστά μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής ακόμη και 18 χρόνια.

    Κλείνοντας τον χαιρετισμό του έκανε αναφορά στις φήμες και τις αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις που αναπαράγονται κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» λέγοντας ότι η αξιοπιστία του πομπού έχει μεγάλη σημασία και εκεί χρειαζόμαστε την επιστημονική κοινότητα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Λιανεμπόριο – εστίαση: Μουδιασμένοι οι επιχειρηματίες για τα νέα μέτρα

    Σταϊκούρας: Θα είμαστε δίπλα στην κοινωνία για όσο χρειαστεί



    ΣΧΟΛΙΑ