• Πολιτική

    Ανέβηκαν οι τόνοι στη Εξεταστική – Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών ζητά η αντιπολίτευση

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου

    Ακρόαση, του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), Παναγιώτη Κοντολέοντος και του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.), Χρήστου Ράμμου, κατόπιν σχετικών αιτημάτων. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι Υπουργοί Επικρατείας Γεώργιος Γεραπετρίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)


    Σε υψηλούς τόνους και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς αποκαλύψεων ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Π.Κοντολέωντα, ο οποίος οχυρώθηκε και πάλι πίσω από την επίκληση του απορρήτου για να μην απαντήσει τα ερωτήματα των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής.

    Αυτή την ώρα περνάει το κατώφλι της Επιτροπής ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θ. Δεμίρης.

    Μπορεί να μην απάντησε για τους λόγους παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν νόμιμη και είχε να κάνει με λόγους εθνικής ασφαλείας και όχι προσωπικούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Κοντολέων φέρεται να είπε ότι είχε γνώση όλων των φακέλων των επισυνδέσεων που έγιναν επί ημερών του και της υπόθεσης Ανδρουλάκη στην οποία είναι ο τελευταίος υπογράφων. Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες αναφορικά με τα όσα φέρεται να είπε σχετικά με το εάν έχει καταστραφεί το ηλεκτρονικό αρχείο του κ. Ανδρουλάκη.

    Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο τέως διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να υποστήριξε ότι μιλούσε σχεδόν καθημερινά για ζητήματα ρουτίνας με τον πρώην Γεν. Γραμ του Πρωθ, Γρηγόρη Δημητριάδη και για σοβαρά ζητήματα ενημέρωνε τον Πρωθυπουργό. Φέρεται να υποστήριξε μάλιστα πώς Πρωθυπουργός δεν είχε ενημερωθεί για καμία ατελέσφορη επισύνδεση , ούτε και για τον κ. Ανδρουλάκη . Τις επόμενες ώρες αναμένεται σύσσωμη η αντιπολίτευση να ζητήσει τη σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόρριψη του αιτήματος του Α. Τσίπρα, αυτή τη φορά πρόκειται να καταθέσει νέο αίτημα για συνεδρίαση της Θεσμών για τις καταγγελίες Σπίρτζη.

    Ήδη το ΚΚΕ κατέθεσε αίτημα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιο Μπούρα για άμεση σύγκλιση της Επιτροπής για το ζήτημα της καταστροφής των αρχείων της ΕΥΠ για τις υποθέσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη, καθώς και για τις καταγγελίες Σπίρτζη για κακόβουλο λογισμικό και ζητούν να κληθούν σε ακρόαση οι κ. Δεμίρης, η εισαγγελέας της ΕΥΠ κ. Βλάχου και ο πρ. Της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος. Και ειδικά για την υπόθεση του ΚΚΕ ζητά να κληθούν σε ακρόαση εκπρόσωποι παρόχων τηλεφωνίας.

    Διαβάστε επίσης

    Στο στόχαστρο της Εξεταστικής ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων

     



    ΣΧΟΛΙΑ