• Πολιτική

    Ανδρουλάκης: Συναγωνισμός Κ. Μητσοτάκη και Α. Τσίπρα στην υπονόμευση των θεσμών

    • NewsRoom
    Νίκος Ανδρουλάκης

    Νίκος Ανδρουλάκης


    Δριμεία κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, τόσο στον Κ. Μητσοτάκη όσο και στον Α. Τσίπρα, αναφέροντας ότι κατά τη σημερινή Ολομέλεια στη Βουλή έδωσαν παράσταση διχόνοιας και τοξικού λόγου.

    Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης, με αφορμή το άρθρο των New York Times, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «κάνει ότι μπορεί για να ξεπεράσει τον κάβο των εθνικών εκλογών χωρίς να έχει μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Όμως οι αποκαλύψεις συνεχίζονται».

    Συνεχίζοντας, επισημαίνει «Οι New York Times δημοσιεύουν ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator της εταιρείας Ιntellexa στη Μαδαγασκάρη. Μια ευρωπαϊκή χώρα δηλαδή, που οφείλει να προστατεύει αταλάντευτα τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκτίθεται ανοίγοντας το δρόμο σε άλλες χώρες να χρησιμοποιούν τέτοια κακόβουλα λογισμικά σε βάρος των ελευθεριών των πολιτών τους».

    Υπόλογο για την υπόθεση των επισυνδέσεων έθεσε και τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας ότι «καλό θα ήταν να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πως είναι δυνατόν επί ημερών του εμπλεκόμενη με το Predator εταιρεία, που ιδρύθηκε με λίγες χιλιάδες ευρώ, να υπογράφει συμβάσεις εκατομμυρίων με το δημόσιο και μετά ο γιος του υπουργού που τις υπέγραψε, να προσλαμβάνεται εκεί».

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης συμπεραίνει δε, ότι κανείς εκ των δυο αρχηγών δεν αποκρίνεται στα ερωτήματα, ενώ ταυτόχρονα τόνισε οτι «μόνο τους εργαλείο ο συμψηφισμός και ο συναγωνισμός ποιος είναι χειρότερος από τον άλλον στην υπονόμευση των θεσμών», καταλήγοντας ότι η ελληνική κοινωνία αξίζει περισσότερα από όσα προσφέρουν τόσο το κυβερνών κόμμα, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ

    Διαβάστε επίσης:

    ΠτΔ: Για την Ελλάδα η καταδίκη κάθε αναθεωρητικής πολιτικής είναι ζήτημα αρχής

    Χρηματιστήριο: Ιστορικό υψηλό για Μυτιληναίο, ξεθυμαναν οι αγορές στις τράπεζες, βροχή συναλλαγών σε ΕΛΠΕ και… ΑΔΜΗΕ

    Goldman Sachs για Ελλάδα: Αυξημένες πιθανότητες για επενδυτική βαθμίδα στις αρχές του 2023



    ΣΧΟΛΙΑ