• Πολιτική

    Ανδρουλάκης: Ίσες αποστάσεις κρατούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από την περίοδο Καραμανλή

    • NewsRoom
    Ανδρουλάκης: Είμαι σοσιαλδημοκράτης - Όχι κεντρώος, αλλά κεντροαριστερός

    Νίκος Ανδρουλάκης


    «Θα συγκρουόμαστε με ό,τι αξιακά δεν μας ταιριάζει, δεν έχω και δεν έχουμε στο κόμμα μας επιλεκτικές ευαισθησίες», τόνισε την Τρίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Παύλο Τσίμα, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν από τη ΝΔ αλλά και από τον Ανδρέα Λοβέρδο περί τακτικής «ίσων αποστάσεων» από το κόμμα του.

    Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), σχολιάζοντας μάλιστα το επεισόδιο με τους Λιβανό – Δούκα για όσα έγιναν προεκλογικά το 2007 με τις αποζημιώσεις πυρόπληκτων και μη στην Ηλεία, διαπίστωσε ότι «ίσες αποστάσεις» τηρούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, από την περίοδο Καραμανλή.

    Για τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη στη βουλή υπενθύμισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει βρεθεί σταθερά απέναντι στις συμπεριφορές του συγκεκριμένου βουλευτή. Παρατήρησε όμως ότι στο επίμαχο περιστατικό στην ολομέλεια για το οποίο η ΝΔ κατηγόρησε τη Χαριλάου Τρικούπη για «επιτήδεια ουδετερότητα», ο Χαράλαμπος Αθανασίου αφαίρεσε τον λόγο από τον Πολάκη επειδή μιλούσε εκτός θέματος, ενώ την επομένη ο Άδωνις Γεωργιάδης «μιλούσε εκτός θέματος για τη Novartis και τον Βενιζέλο». Πρέπει να μπουν κανόνες, επεσήμανε, για να υπογραμμίσει ότι στη βουλή επικρατούν συμπεριφορές που υπονομεύουν τον δημόσιο διάλογο.

    Υπενθύμισε, δε, ότι όταν ο Πολάκης είχε επιτεθεί στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, αντιπρόεδρο της βουλής και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, η ΝΔ δεν είχε πει τίποτα.

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης απέφυγε να πει αν το ΚΙΝΑΛ θα μπει σε κυβέρνηση συνασπισμού αν χρειαστεί, λέγοντας πως «δεν είμαστε ένα κόμμα που φιλοδοξεί να είναι πάντα στην αντιπολίτευση, εμείς είμαστε ένα κόμμα που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση αλλά κυβέρνηση με όρους πολιτικών προτεραιοτήτων και οι πολιτικές μας προτεραιότητες θα είναι τέτοιες που θέλουμε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξουμε τη χώρα μας να την κάνουμε καλύτερη».

    «Όσο πιο ισχυροί είμαστε στις επόμενες εκλογές τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχει ο ελληνικός λαός μέσω του προγράμματός μας να ζήσει καλύτερες ημέρες», τόνισε.

    Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) απέκρουσε τις ενστάσεις για την παρουσία της βουλευτού Ευαγγελίας Λιακούλη στα μπλόκα των αγροτών, λέγοντας ότι δεν είναι λάθος να μιλάς με τους αγρότες, ωστόσο χαρακτήρισε «λάθος» τα μπλόκα.

    Αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση, σημείωσε ότι ήταν λάθος που ο Σολτς πήγε στην Ουάσινγκτον και ο Μακρόν στη Μόσχα, καθώς έπρεπε και οι δύο μαζί να επισκεφθούν Μόσχα και Ουάσινγκτον, ώστε η Ευρώπη να έχει ενιαία γραμμή και «να μην επιτρέψουν να γίνει Αφγανιστάν η Ουκρανία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Εκτίμησε, πάντως, ότι για το Ουκρανικό θα υπάρξει πεδίο διαπραγμάτευσης κάτω από το τραπέζι.

    Διαβάστε επίσης:

    Η αποπομπή Λιβανού και η υπενθύμιση της 5ετίας Καραμανλή στο δρόμο προς τις κάλπες

    Αίσθηση στη ΝΔ προκάλεσε η καρατόμηση Λιβανού – Τι λένε βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης



    ΣΧΟΛΙΑ