Πολιτική

Ανδρουλάκης: Οι εταίροι μας να σταματήσουν να υπνοβατούν μπροστά στον τουρκικό αναθεωρητισμό

  • NewsRoom
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης


«Aπαράδεκτες» χαρακτήρισε τις τελευταίες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ξεκαθάρισε πως η «μόνη καθαρή απάντηση» στην Τουρκία «πρέπει να είναι το εμπάργκο όπλων».

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης απηύθυνε κάλεσμα στους εταίρους της χώρας «να σταματήσουν να υπνοβατούν μπροστά σε αυτή την αναθεωρητική στρατηγική», τονίζοντας πως «όσοι συνεχίζουν να εξοπλίζουν τον Ερντογάν υπονομεύουν ευθέως την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ:

Το παραλήρημα Ερντογάν δεν έχει τέλος. Κάθε μέρα αποδεικνύει ότι είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να μη χάσει την εξουσία.

Οι τελευταίες απαράδεκτες δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών και οι απειλές για την εθνική κυριαρχία μας είναι πέρα από κάθε σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα όταν βαφτίζει εχθρό του κράτους και τρομοκράτη όποιον διαφωνεί μαζί του, φυλακίζοντας ακόμα και δημοσιογράφους ή βουλευτές της αντιπολίτευσης και προσπαθεί τώρα να θέσει εκτός νόμου το φιλοκουρδικό κόμμα HDP.

Αναφέρεται σε συμμάχους όταν ευθέως εκβιάζει τη Φινλανδία και τη Σουηδία με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Είναι καιρός οι εταίροι μας να σταματήσουν να υπνοβατούν μπροστά σε αυτή την αναθεωρητική στρατηγική. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η μόνη καθαρή απάντηση πρέπει να είναι το εμπάργκο όπλων.

Θα το πω για πολλοστή φορά, όσοι συνεχίζουν να εξοπλίζουν τον Ερντογάν υπονομεύουν ευθέως την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Η Ελλάδα δεν θα τροφοδοτήσει την κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία

Μητσοτάκης: Θα ενημερώσω όλους τους ηγέτες για την τουρκική προκλητικότητα στη Σύνοδο της ΘεσσαλονίκηςΣΧΟΛΙΑ