• Πολιτική

    Ανδρουλάκης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, έχουμε άλλο όραμα και σχέδιο

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης


    «Η χώρα χρειάζεται προοδευτικό σχέδιο με προτεραιότητες το κοινωνικό κράτος, την ανθεκτική αειφόρο οικονομία και την ισχυρή ανάπτυξη που οδηγεί σε μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων».

    Αυτό τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κλείνοντας τη δική του παρέμβαση στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

    Και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, αφού «οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης απέδειξαν ότι έχουμε άλλο όραμα, σχέδιο, προτεραιότητες, φιλοσοφία για τους θεσμούς».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε για την ανάγκη σύγχρονου ψηφιακού κράτους, για πολιτικές που δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία στη νέα γενιά, για μισθούς και εργασιακές συνθήκες αξιοπρέπειας, γνωστοποιώντας μάλιστα ότι το κόμμα του θα φέρει σύντομα νομοθετική πρόταση για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ.

    «Θέλουμε η πράσινη ανάπτυξη να γίνει κτήμα των πολιτών και όχι κερδοσκοπικό παιχνίδι για λίγους», τόνισε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ζητάει στις Βρυξέλλες «πράσινο διάδρομο» για τις χώρες της ΕΕ, αλλά δεν κάνει το ίδιο για το εσωτερικό της χώρας.

    Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε το ιδιωτικό χρέος «νάρκη στα θεμέλια της οικονομίας» και ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας δανειοληπτών και πρώτης κατοικίας, εστιάζοντας εκ νέου στο Ταμείο Ανάκαμψης: «α κονδύλια τα έδωσε η ΕΕ κυρίως γι’ αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό», είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν κινήθηκε σ’ αυτή την κατεύθυνση.

    Φωτογράφισε με γκρίζα χρώματα τον τομέα της υγείας, ενώ, στο αναφερόμενος στην παιδεία επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντίδρασή του στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος: «τόσα χρόνια δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι υπάρχουν ιδιωτικά κολλέγια;» είπε.

    Διευκρίνισε πάντως εκ νέου ότι προτεραιότητα για το κόμμα του είναι η αναβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων.

    Αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, είπε ότι οι δηλώσεις των ίσων αποστάσεων από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ δεν βοήθησαν.

    «Η Τουρκία οφείλει να βαδίσει στον δρόμο του διεθνούς δικαίου, αλλά να είμαστε ρεαλιστές: ευρωπαϊκή πορεία για την Τουρκία δεν υπάρχει, να μιλήσουμε για ειδική σχέση ΕΕ-Τουρκίας και, άρα, σ’ αυτό το πλαίσιο να κινηθεί η ελληνική διπλωματία», τόνισε.

    Διαβάστε επίσης

    Σταϊκούρας: Στόχοι και προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

    Φάμελλος: Η ακρίβεια ήταν επιλογή της κυβέρνησης

    Στίγκας: Οι «Σπαρτιάτες» είναι η εθνική φωνή των πραγματικών Ελλήνων



    ΣΧΟΛΙΑ