• Πολιτική

    Ανδρέας Ξανθός: Εξαιρετική επιλογή ο Τσιόδρας

    • NewsRoom
    ξανθός


    «Θέλουμε να τα πάμε καλά σαν χώρα, να έχουμε τις λιγότερες απώλειες, να μειώσουμε τον αριθμό των θανάτων, να μην καταρρεύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, κι ας το καρπωθεί η κυβέρνηση. Στρατηγικά κερδίζουν οι δικές μας ιδέες μέσα από αυτή τη δοκιμασία».

    Αυτο υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο tvxs.gr ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το πολύτιμο έργο και την προσφορά του Σωτήρη Τσιόδρα -σε πλήρη αντιδιαστολή με όσα έγραψε ο Θανάσης Καρτερός.

    Στο άρθρο που φιλοξενείται στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», και φέρει τον ειρωνικό τίτλο «Όταν έκλαψε ο Τσιόδρας», ο Καρτερός εξαπολύει επίθεση κατά του καθηγητή, επειδή όπως υποστηρίζει «Είναι δικός τους εκπρόσωπος. Δεν είναι ουδέτερος ο Τσιόδρας. Κι όταν μιλάει, κι όταν κλαίει, αυτούς εκπροσωπεί»!

    Aπαντώντας σε ερώτηση για τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και το επιστημονικό προσωπικό πίσω από αυτόν, ο κ. Ξανθός τονίζει: «Ο κ. Τσιόδρας είναι μια εξαιρετική επιλογή για την εποπτεία της πανδημίας και το συντονισμό του επιστημονικού δυναμικού της χώρας στο πεδίο της λοιμωξιολογίας-επιδημιολογίας. Οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι στη σωστή κατεύθυνση και ο αναγκαίος πολιτικός έλεγχος και η κριτική πρέπει να αφορούν την επάρκεια, την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην υλοποίησή τους».

    «Αν υπάρχουν -και είναι λογικό να υπάρχουν σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση- επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, είναι καλό να κατατεθούν επίσημα και τεκμηριωμένα για επιστημονικό διάλογο στην αρμόδια Επιτροπή και όχι να αναπαράγονται άκριτα στη δημόσια συζήτηση από μη ειδικούς. Είναι η ώρα της συστράτευσης και θετικής συμβολής του επιστημονικού κόσμου και όχι η ώρα της αντιπαράθεσης και του διαγκωνισμού για την επιστημονική “αυθεντία” και το ρόλο καθενός» καταλήγει.



    ΣΧΟΛΙΑ