• Πολιτική

    Ανδρέας Φιορεντίνος: Η Μύκονος έχει ανάγκη την τάξη, την ισονομία και τις ίσες ευκαιρίες

    Ανδρέας Φιορεντίνος, υποψήφιος δήμαρχος Μυκόνου


    «Ο κύκλος ανάπτυξης για τη Μύκονο όπως την ξέραμε έχει κλείσει προ πολλού. Αν δεν αλλάξουμε τώρα, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η ζημιά που θα επέλθει πολύ σύντομα θα είναι μη αναστρέψιμη».

    Αυτό τονίζει μιλώντας στο mononews ο υποψήφιος δήμαρχος Μυκόνου, Ανδρέας Φιορεντίνος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι χρειάζονται να γίνουν πολλά πράγματα προκειμένου η Μύκονος να επανέλθει στα γνωστά της επίπεδα.

    Όπως λέει ο κ. Φιορεντίνος, το νησί έχει ανάγκη την αλλαγή νοοτροπίας, την υπακοή στους νόμους και την βελτίωση σε κάθε μέρος της κοινωνικής ζωής. «Η Μύκονος έχει ανάγκη την τάξη, την ισονομία, τις ίσες ευκαιρίες» επισημαίνει.

    «Η Μύκονος είναι ένα πανίσχυρο brand» μας λέει. «Θα πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, όχι μόνο για να προβάλλουμε τη φωτεινή Μύκονο, αλλά κυρίως για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα» επισημαίνει μεταξύ άλλων.

    Η Μύκονος και η καλοκαιρινή σαιζόν

    Με τον κ. Φιορεντίνο μιλήσαμε μεταξύ άλλων για την φετινή τουριστική περίοδο στο νησί, για την κίνηση, η οποία δεν θύμιζε σε προηγούμενα χρόνια.

    «Ο κύκλος ανάπτυξης για τη Μύκονο όπως την ξέραμε έχει κλείσει προ πολλού. Αν δεν αλλάξουμε τώρα, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η ζημιά που θα επέλθει πολύ σύντομα θα είναι μη αναστρέψιμη» τονίζει.

    «Δεν θα πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας». Όπως λέει «για να βελτιωθούν οι συνθήκες χρειάζονται δραστικές απαντήσεις».

    «Βελτίωση υποδομών, σεβασμός στο περιβάλλον και στον άνθρωπο, τήρηση των κανόνων και της νομιμότητας, αλλαγή νοοτροπίας και πάνω από όλα σχέδιο. Ένα στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Μυκόνου που θα τολμάει να δει κατάματα τα προβλήματα και θα δίνει λύσεις».

    «Πάνω από όλα όμως, χρειάζεται μια ικανή και νέα Δημοτική αρχή χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς παρελθόν, που θα έρθει σε ρήξη με ότι παλιό μας κρατάει καθηλωμένους».

    Ανδρέας Φιορεντίνος, υποψήφιος δήμαρχος Μυκόνου

    Η παράνομη δραστηριότητα – Γίναμε το αντιπαράδειγμα

    Ο υποψήφιος δήμαρχος Μυκόνου μίλησε και για την παράνομη δραστηριότητα στο νησί και κυρίως για το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με τα αυθαίρετα και τα παράνομη λειτουργία πολλών μαγαζιών.

    Μίλησε για τα λάθη των προηγούμενων δημάρχων του νησιού, «με την ευθύνη των οποίων χάθηκε ο έλεγχος στο νησί». «Η Μύκονος έχει ανάγκη την τάξη, την ισονομία, τις ίσες ευκαιρίες» τονίζει.

    «Με ευθύνη των δημάρχων που εκπροσωπούσαν το παρελθόν, επικράτησε η λογική του ισχυρότερου. Πλήρης αδιαφορία για τους νόμους και για τις βασικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας. Γίναμε, ενώ δεν μας αξίζει, το αντιπαράδειγμα» επισημαίνει.

    «Εμείς αυτό που λέμε, αυτό που θέλουμε για τη Μύκονο είναι να αφήσουμε πίσω το παρελθόν της αδιαφάνειας. Διεκδικούμε κανόνες υγειούς επιχειρηματικότητας, διεκδικούμε ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης. Ο νόμος και η τάξη είναι προϋπόθεση για την ευημερία της Μυκόνου. Όπως είπε όμως και ο Πρωθυπουργός που έσπασε το απόστημα «Δεν νοείται να θεωρούν ορισμένοι τους εαυτούς τους υπεράνω του νόμου».

    Πρόγραμμα για το νερό και τα απορρίμματα

    Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Μύκονος αντιμετώπισε μεγάλο θέμα με τις αποχετεύσεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έσκαγαν στο λιμάνι του νησιού, με αποτέλεσμα η έντονη δυσοσμία, και η άσχημη εικόνα, να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους τουρίστες αλλά και στους κατοίκους του νησιού.

    Μιλώντας για αυτά τα περιστατικά, ο κ. Φιορεντίνος τονίζει ότι το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθούνταν μέχρι τώρα στο νησί ήταν άναρχο που δεν σεβάστηκε το φυσικό τοπίο και τους πόρους του.

    «Το αποτέλεσμα αυτού του μοντέλου το ζήσαμε και το ζούμε όλοι. Το ερώτημα είναι ένα: θέλουμε να είμαστε αυτοί που θυσιάζουμε το μέλλον μας, την ποιότητα της ζωής μας και της εργασίας μας για μια άναρχη ανάπτυξη; Και το βασικότερο: Θέλουμε να είμαστε αυτοί που δεν έχουν σχέδιο για τη διαχείριση των αποβλήτων, την αποχέτευση και την κατανάλωση νερού για παράδειγμα; Όχι είναι η απάντηση».

    «Θέλουμε να είμαστε το ακριβώς αντίθετο: όραμά μας είναι μια βιώσιμη ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον και το αναδεικνύει. Γι’ αυτό σχεδιάζουμε ένα περιεκτικό αλλά σύγχρονο πρόγραμμα με βασικούς άξονες το τρίπτυχο: νερό – αποχέτευση – απορρίμματα. Για να δώσουμε τέλος σε αυτόν το φαύλο κύκλο της αδιαφορίας και της παρακμής».

    Θα αντιμετωπίσουμε το κύμα αρνητικής δημοσιότητας

    Στην ερώτηση εάν θεωρεί ότι μετά από όλη την αρνητική δημοσιότητα, έχει πληγεί η εικόνα του νησιού, ο κ. Φιορεντίνος είναι ξεκάθαρος.

    «Θέλω να πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα αρνητικής δημοσιότητας που δεχτήκαμε. Θα πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, όχι μόνο για να προβάλλουμε τη φωτεινή Μύκονο, αλλά κυρίως για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα».

    Ωστόσο επισημαίνει ότι αυτό δεν μπορούν να το κάνουν οι άνθρωποι που τόσα χρόνια διοικούσαν το νησί. «Μπορούν οι αποτυχημένες διοικήσεις του Δήμου από το παρελθόν, να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι» τονίζει.

    «Όσοι έφεραν το νησί μέχρι εδώ, δεν μπορούν να αποτελούν την απάντηση μας σε ότι μας πληγώνει. Και ο νυν και ο πρώην Δήμαρχος είναι μέρος του προβλήματος, όχι μέρος της λύσης».

    «Χρειάζονται να γίνουν πάρα πολλά και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν δούμε πίσω από τη φανταχτερή βιτρίνα, τα προεκλογικά σόου και τα βιντεάκια της επικοινωνίας, θα δούμε κατάματα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

    Τα ξέρουν οι Μυκονιάτες, τα ζουν καθημερινά. Δεν μας αξίζει όμως αυτή η κατάσταση».

    Διαβάστε επίσης:

    Επέκταση της τουριστικής σεζόν – Οι TIMES προτείνουν Ελλάδα ως φθινοπωρινό προορισμό

    ΤτΕ: Έσπασαν το φράγμα των €10 δισ. οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο επτάμηνο

    Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα – Πάνω από 18 δισ. τα τουριστικά έσοδα για την σεζόν του 2023



    ΣΧΟΛΙΑ