• Πολιτική

    Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ: Αμφισβητεί τις δηλώσεις Κατσίκη η Ράνια Σβίγκου

    • NewsRoom
    Σβίγκου

    Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου


    Αναστάτωση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, σύμφωνα με τις οποίες η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα καταψηφίσει την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Στο κλίμα αυτό, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, έσπευσε να αμφισβητήσει ανοιχτά την ισχύ των δηλώσεων του βουλευτή των ΑΝΕΛ και στενούΣΥΡ συνεργάτη του Πάνου Καμμένου.

    Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ, Σβίγκου δήλωσε υπαινικτικά πως «κι άλλες φορές ο κ.Κατσίκης έχει τοποθετηθεί με τέτοιον τρόπο, που στη συνέχεια έχει διαψευστεί από τον κ. Καμμένο με τις δηλώσεις και με τη στάση του».

    Όπως ανέφερε, «δεν θα με εκπλήξει αν πάλι διαψευστεί ο κ.Κατσίκης και ο κ.Καμμένος εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Οπότε συνεχίζω να περιμένω την Παρασκευή, όπου θα ξεκαθαρίσει τη στάση του ο κ. Καμμένος και δεν πρόκειται να συνδράμει στα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας».

    Ωστόσο, συνέχισε η κ. Σβίγκου, «αν παρόλα αυτά ο κ. Καμμένος αλλάξει στάση και επιλέξει να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, τότε ο πρωθυπουργός ήταν σαφής χθες στην τοποθέτησή του, διαμήνυσε ότι πρόκειται να ζητήσει, άμεσα θα έλεγα, ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό είναι σαφές και ξεκάθαρο από τη χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε, εάν ισχύσουν οι δηλώσεις Κατσίκη, που επαναλαμβάνω ότι δεν θεωρώ ότι ισχύσουν, ότι θα έχουμε άμεσα πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η πρώτη απάντηση των ΑΝΕΛ: Φεύγουμε, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, λέει ο Κ.Κατσίκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Καμμένος αποχαιρέτησε τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων: «Θα πράξω αυτό που είναι σωστό»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παιχνίδια πολιτικής επιβίωσης από Τσίπρα με μηνύματα προς Καμμένο



    ΣΧΟΛΙΑ