• Πολιτική

    Αναμονή, εκνευρισμός, απουσίες και τσακωμοί: Τα ευτράπελα της κάλπης

    Ιουλία Κατσαδήμα, ετών 103


    Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα, για την ανάδειξη των εκπροσώπων σε Περιφέρειες, Δήμους, Κοινότητες και Ευρωκοινοβούλιο.

    Από τη διαδικασία δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα… ευτράπελα, με πρώτο τις καθυστερήσεις που καταγράφονται σε πολλά εκλογικά κέντρα.

    Κύρια αιτία για την πολύωρη αναμονή είναι οι μεγάλες ελλείψεις που καταγράφονται στις εφορευτικές επιτροπές, καθώς πολλά μέλη τους επέλεξαν να μην παραστούν. Ως αποτέλεσμα, το έργο των εφορευτικών επιτροπών αναλαμβάνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς οι οποίοι επίσης εκτελούν τις διαδικασίες ταυτοπροσωπίας, εγγραφής στους καταλόγους και επίβλεψης.

    Οι ψηφοφόροι σε μεγάλα ιδιαίτερα εκλογικά τμήματα δηλώνουν εκνευρισμένοι από την πολύωρη αναμονή, καθώς όπως καταγγέλλουν, περιμένουν τουλάχιστον μισή ώρα προκειμένου να φθάσουν στην πρώτη κάλπη.

    Σημειώνεται ότι οι φετινές κάλπες είναι τετραπλές και όλοι ψηφίζουν σε δύο διαδοχικά εκλογικά τμήματα.

    Ξεχορτάριασαν άρον – άρον τα παρτέρια για τον Τσίπρα

    Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ, με υπάλληλο του δήμου Αθηναίων να… ξεχορταριάζει τα παρτέρια έξω από το εκλογικό κέντρο, όπου ψήφισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

    Το γεγονός συνέβη λίγο μετά τις 9 το πρωί, περίπου μισή ώρα προτού προσέλθει ο Αλέξης Τσίπρας στην κάλπη.

    «Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα», σχολίαζαν γελώντας όσοι έβλεπαν την (αγωνιώδη) προσπάθεια της υπαλλήλου του δήμου.

    Έχασαν τις σφραγίδες

    Την απώλεια σφραγίδων δικαστικών αντιπροσώπων κατήγγειλαν το προηγούμενο 24ωρο επικεφαλής συνδυασμών στον δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

    Για την υπόθεση κατατέθηκαν μάλιστα μηνύσεις, αλλά, σύμφωνα με πηγές του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που επικαλείται η τοπική ιστοσελίδα seleo.gr, το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει την εκλογική διαδικασία και σε όλα τα τμήματα του εν λόγω δήμου η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά.

    Για την υπόθεση κατατέθηκαν και μηνύσεις, ενώ σύμφωνα με πηγές του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει την εκλογική διαδικασία και σε όλα τα τμήματα του εν λόγω δήμου, η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά.

    Στο μεταξύ, ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία στην Α’ και τη Β’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Κανονικά στις θέσεις τους βρίσκονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα περισσότερα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, όπως επιβεβαίωσαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι έφοροι εκλογών της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

    Τσακώθηκαν εκλογικοί αντιπρόσωποι

    Δύο εκλογικοί αντιπρόσωποι παραλίγο να έρθουν στα χέρια, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου αντάλλαξαν βαριές κουβέντες με αφορμή καταγγελίες ότι υποστηρικτής και αντιπρόσωπος συνδυασμού για τον Δήμο Λαμιέων, μοίραζε ψηφοδέλτια, κάτι που απαγορεύεται.

    Ψηφοφόρος ετών… 103!

    Διπλό καθήκον θεωρεί την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός της, η κ. Ιουλία Κατσαδήμα από τα Ιωάννινα, η οποία προσήλθε στην κάλπη σε ηλικία 103 ετών!

    Όπως αναφέρει το epiruspost, το θεωρεί καθήκον απέναντι στην πόλη που έζησε, τα Γιάννινα, αλλά και υποχρέωση στη μνήμη του συζύγου της, ο οποίος ήταν ο αείμνηστος Σπύρος Κατσαδήμας, μία εμβληματική προσωπικότητα που υπηρέτησε τα Γιάννινα από το αξίωμα του Δημάρχου.

    Στα 103 της με το άρωμα της πραγματικής αρχόντισσας και συνοδευόμενη από τη νύφη της η κ. Ιουλία άφησε όλους άφωνους στο εκλογικό τμήμα, όπου προσήλθε νωρίς το πρωί της Κυριακής.

    Το «άγριο» πέσιμο της Ελένης Λουκά στη Δούρου

    Φραστική επίθεση στην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, εξαπέλυσε η Ελένη Λουκά.

    Η περιφερειάρχης άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα σε γυμνάσιο στο Αιγάλεω. Και την ώρα που έβγαινε από το εκλογικό κέντρο, την περίμενε η Ελένη Λουκά, η οποία άρχισε να τρέχει προς το μέρος της φορώντας γυαλιά ηλίου και σκούφο και φωνάζοντας: «Είσαι δολοφόνος. Είσαι δολοφόνος. Σκοπιανή,  Σκοπιανή».

    Άνδρες που συνόδευαν την Ρένα Δούρου έτρεξαν να απομακρύνουν την Ελένη Λουκά.



    ΣΧΟΛΙΑ