Πολιτική

Αναδίπλωση Δρίτσα μετά τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του για την «17 Νοέμβρη»

  • NewsRoom
Θοδωρής Δρίτσας

Θοδωρής Δρίτσας


Σε αναδίπλωσε προχώρησε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, αναφορικά με τις δηλώσεις του για την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  είχε αναφέρει πως «με αυτό που κάνει η κυβέρνηση θα αναβιώσει μια συζήτηση για τη δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17 Νοέμβρη». Μάλιστα, παρά τις αντιδράσεις της δημοσιογράφου Λίας Λάππα,, ο κ. Δρίτσας επέμεινε πως « κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από τη δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη «17 Νοέμβρη». Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

Όταν, μάλιστα, η δημοσιογράφος ζήτησε να διευκρινίσει ο κ. Δρίτσας αν εννοεί πως ο λαός δεν είχε τρομοκρατηθεί από τη «17 Νοέμβρη» με τις δολοφονίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην τοποθέτησή του, λέγοντας «ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει».

Ωστόσο, μετά τις έντονες αντιδράσεις, που έφεραν ξανά σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θοδωρής Δρίτσας επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας πλέον πως δεν μίλαγε για τον λαό, αλλά για το δημοκρατικό σύστημα.

Στη νέα του δήλωση ο κ. Δρίτσας αναφέρει:

«Στην πρωινή σημερινή τηλεφωνική μου συνέντευξη στο πειραιώτικο ρ/σ «Κανάλι 1» και στη δημοσιογράφο κ. Λία Λάππα, ρωτήθηκα για τα δύο θέματα της επικαιρότητας, την υπόθεση Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη. Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη, μπορεί να διαπιστώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι, με νηφάλιο τρόπο τεκμηρίωσα την άποψη μου, ότι για μία ακόμα φορά η Ν.Δ. παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου.

Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα».


ΣΧΟΛΙΑ