• Πολιτική

    Αμφισβητεί η κυβέρνηση το «πόρισμα Συνολάκη»: «Είναι βαφτιστήρι του Μητσοτάκη» λέει ο Πολάκης

    • NewsRoom


    Στην αμφισβήτηση των συμπερασμάτων του πορίσματος του καθηγητή Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωσταντίνου Συνολάκη, για την τραγωδία στο Μάτι προχωρά η κυβέρνηση.

    Το πόρισμα της έρευνας, η οποία ανατέθηκε στον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, είχε ως κύριο συμπέρασμα πως η τραγωδία θα μπορούσε να αποτραπεί αν υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση και διαταγή εκκένωσης της περιοχής. Παράλληλα, επισημαίνει την καθυστέρηση αντιμετώπισης της πυρκαγιάς από τις Αρχές, οι οποίες είχαν στρέψει την προσοχή τους προς την περίπτωση της Κινέτας.

    Σχολιάζοντας το πόρισμα, ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σ. Φάμελλος δήλωσε πως «η πολιτεία θα αξιολογήσει όλες τις προσπάθειες προσέγγισης και εκτίμησης της τραγωδίας στο Μάτι, συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών διεθνών ερευνών που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός» προσθέτοντας, ωστόσο, πως η συγκεκριμένη έκθεση «ανατέθηκε από κόμμα και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό σημαίνει πολλά».

    Μιλώντας στην Τηλεόραση της Βουλής, ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως η έκθεση Συνολάκη αναφέρεται σε μοντέλα προσομοίωσης ξένων πανεπιστημίων «που είναι καλά ως προς την εκπαίδευση των υπηρεσιών, αλλά απέχουν πάρα πολύ από την πραγματικότητα» και πως «σε κάθε περίπτωση η έκθεση αυτή πρέπει (και έπρεπε) να κατατεθεί και αξιολογηθεί αρμοδίως, διότι αλλιώς θα αποδειχθεί ότι πρόκειται απλώς για ένα πολιτικό χαρτί στα χέρια της αντιπολίτευσης, μιας και πρόκειται για έκθεση που ζήτησε ο ίδιος ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και παρουσιάστηκε εχθές σε στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος».

    Την ίδια ώρα αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος επέλεξε να επιτεθεί προσωπικά στον κ. Συνολάκη, αμφισβητώντας τον καθηγητή και τα συμπεράσματα της έρευνας. ‘

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επιτίθεται στον κ. Συνολάκη υποστηρίζοντας πως στο επιστημονικό του πόρισμά του επηρεάστηκε από τους  στενούς δεσμούς του με την οικογένεια Μητσοτάκη και τη θέση του στο Ίδρυμα Μητσοτάκη.

    «Συνολάκης ….. Μάλιστα….. Μετά Χριστόν προφήτης … Με το κύρος του βαφτιστηριού Μητσοτάκη ,του μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος Μητσοτάκη και τοποθετημένος, από τον Μητσοτάκη ,στο ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών….Συνολάκης ….εκκενώνει το Μάτι από 35 έως 55 λεπτά αναλόγως το σταθμό που δίνει συνέντευξη!!!!! ΝΤΡΟΠΗ !!!» έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός.

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2159883007588502&id=100007004708966

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραγωδία στο Μάτι: «Υπήρξε παντελής απουσία σχεδίου» καταλήγει το πόρισμα της επιτροπής Συνολάκη



    ΣΧΟΛΙΑ