• Πολιτική

    Αμετανόητος ο Τσίπρας για το Μάτι: Άτυχη στιγμή, αλλά έχει τύχει και σε προηγούμενους

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φτάνει στη σύσκεψης ενημέρωσης που είχε με τους αρμόδιους υπουργούς, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, για τις πυρκαγιές που μαίνονται, στην Αττική, Δεύτερα 23 Ιουλίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ


    Μια «άτυχη στιγμή», παρόμοια με τις φυσικές τραγωδίες που έτυχε και σε προηγούμενες κυβερνήσεις χαρακτήρισε την τραγωδία στο Μάτι ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοτοπο popaganda.gr.

    Ένα χρόνο μετά την τραγωδία, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να μιλά στην λογική της «στραβής στη βάρδια», κατά την λογική της Ρένας Δούρου, παρά τις δεκάδες αποκαλύψεις για την ανοργανωσιά του κρατικού μηχανισμού, ενώ δεν παραδέχεται πως το χυδαίο θέατρο που έπαιξε ο ίδιος και η κυβέρνηση του το βράδυ της τραγωδίας αλλά και τις επόμενες ημέρες (με την τραγική σύσκεψη στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής και τη συνέντευξη Τύπου όπου όλοι δήλωσαν πως έγιναν τέλεια) επηρέασε την γνώμη του κόσμου. Αντίθετα, θεωρεί πως τα όποια λάθη έγιναν «από την αμηχανία μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής κι από τη στενοχώρια στην οποία βρισκόμασταν»!

    «Είχαμε φυσικά κι άτυχες στιγμές. Το Μάτι, ας πούμε. Το οποίο δεν παύει να είναι μια φυσική καταστροφή που έχει τύχει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις όπως συνέβη με τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο το 2007» αναφέρει, ενώ ερωτώμενος αν επιρρέασε αρνητικά ο επιχειρησιακός και, κυρίως, ο επικοινωνιακό χειρισμό της καταστροφής και αν έσπασε ο συναισθηματικός δεσμός που είχαν με τον ΣΥΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι του 2012 και του 2015, απαντά: «Όχι. Λάθη μπορεί να έγιναν. Από την αμηχανία μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής κι από τη στενοχώρια στην οποία βρισκόμασταν».

    Στα αξιοσημείωτα της συνέντευξης είναι και όσα λέει για την υπόθεση NOVARTIS.

    Η υπόθεση Novartis είναι καραμπινάτη απόδειξη ότι «πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία». Εκεί που μας χρωστούσαν, τώρα θέλουν να μας πάρουν και το βόδι, σημειώνει.

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο Παύλος Πολάκης, αλλά και ο διακοπές του σε κότερο. «Τα tweets του Πολάκη καταλαβαίνω ότι είναι θέμα αισθητικής που ενόχλησε πολύ κόσμο», σημείωσε και αναφερόμενος στις διακοπές του είπε: «Είναι θέμα διαφορετικού ήθους ότι πάω διακοπές ένα σαββατοκύριακο και γίνεται τεράστιο ζήτημα; Θα μου πεις, βεβαίως, ότι η κοινή γνώμη δε μας αντιμετωπίζει με τα ίδια κριτήρια σε ζητήματα ηθικής – δεν είναι δα κι ένα πεδίο για το οποίο παινεύονται οι προηγούμενοι».

    Μιλώντας για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, είπε ότι υπάρχουν πολλές και αλληλεπικαλυπτόμενες αιτίες. «Εγώ εστιάζω στα βασικά: Πρώτα και κύρια, μετά από 4 χρόνια ακόμα κι εκείνοι που μας πιστώνουν την έξοδο από το μνημόνιο, μας χρεώνουν ότι δεν το κάναμε όσο γρήγορα ήθελαν και δεν το κάναμε χωρίς επιπλέον πόνο».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει ακόμα την απλόχερη στήριξη που του χαρίζει η ελληνική κοινωνία» αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και διατυπώνει την άποψη ότι «το 24%, μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης… δεν είναι κάτι αμελητέο»!

    Στην ερώτηση ότι μετά τις ευρωεκλογές το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει κάτι σαν «έρχεται να κυβερνήσει ο κακός Δρακουμέλ», ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Δεν ξέρω αν έρχεται ο Δρακουμέλ πάντως ο μπάρμπα-Στρουμφ δεν έρχεται. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό».

    Ο ίδιος χαρακτήρισε τη δική του κυβέρνηση ως κλάσεις ανώτερη από τις κυβερνήσεις Σαμαρά, Γιώργου Παπανδρέου, Παπαδήμου.



    ΣΧΟΛΙΑ