• Πολιτική

    Αμετακίνητος ο Ιβανόφ μετά την απειλή Ζάεφ: «Δεν αλλάζω θέση, ρίξε με… αν τολμάς»

    Γκιόργκι Ιβάνοφ, πρόεδρος ΠΓΔΜ


    Στα άκρα οι σχέσεις του Ζόραν Ζάεφ με τον Γκιόργκι Ιβανόφ για τη συμφωνία με την Ελλάδα. O Σκοπιανός πρωθυπουργός, σε χθεσινή του συνέντευξη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιδιώξει την αποπομπή του προέδρου της ΠΓΔΜ αν δεν επικυρώσει τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία».

    «Υπάρχει διάθεση για παγίωση της πλειοψηφίας της Βουλής και αν χρειαστεί να αποπεμφθεί ο Πρόεδρος. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θέλουν την αλλαγή του ονόματος», είπε ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

    «Όμως αν η συμφωνία γίνει αποδεκτή στο δημοψήφισμα, κανένας δε θα έχει το δικαίωμα ανατροπής της», τόνισε ο Ζάεφ.

    Σε γραπτή του δήλωση και κατόπιν της χθεσινής τηλεοπτικής συνέντευξης του πρωθυπουργού, ο Ιβανόφ προέτρεψε τον Ζάεφ να κινήσει τη σχετική διαδικασία μομφής.

    «Καλώ τον Ζάεφ με την πλειοψηφία των δύο τρίτων που είναι απαραίτητη για να αλλάξει το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, να κινήσει άμεσα και τη διαδικασία για την ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας ή για την αποπομπή μου» υπογραμμίζει ο Ιβανόφ, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να απαντήσει «σε όλα τα ψέματα και τις απειλές» που διατύπωσε ο Ζάεφ στην τηλεοπτική του συνέντευξη.

    «Η θέση μου απέναντι σε αυτήν επιβλαβή συμφωνία για το όνομα είναι οριστική. Παραμένει αμετάβλητη παρά τις απειλές και τις πιέσεις» υποστηρίζει ο Ιβανόφ.

    Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής της ΠΓΔΜ ενέκρινε την κύρωση της συμφωνίας την Τρίτη, έπειτα από μία τεταμένη συνεδρίαση.

    Την ίδια ώρα σήμερα στις 11:00 (τοπική ώρα) ξεκινάει η ψηφοφορία στη σκοπιανή Βουλή, η οποία βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό υπό το φόβο επεισοδίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Βόμβα» Ζάεφ: Αποπομπή Ιβανόφ αν δεν υπογράψει τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζορίζονται στο Μαξίμου: Βλέπουν παντού ακροδεξιούς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απάντηση Κοντονή στην αποδοκιμασία του στα Γιαννιτσά: «Ήταν φασίστες και χιτλερικοί»



    ΣΧΟΛΙΑ