• Πολιτική

    Άμεση η αντίδραση της αντιπολίτευσης στην παραίτηση Τόσκα

    • NewsRoom
    Τοσκας

    Νίκος Τόσκας


    Για τις ευθύνες του υπουργού Νίκου Τόσκα αλλά και της κυβέρνησης κάνει λόγο η αντιπολίτευση, με αφορμή την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, η οποία έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

    Παράλληλα, στις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις τους δεν λείπει η κριτική για την καθυστέρηση των 11 ημερών προκειμένου να υποβληθεί η παραίτηση ενώ θυμούνται και τα όσα είχε δηλώσει κατά τη συνέντευξη Τύπου της 26ης Ιουλίου, όταν είχε δηλώσει πως δεν έβρισκε κάποιο σημαντικό λάθος κατά την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς.

    ΝΔ: Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο, Αλέξης Τσίπρας

    Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την «όψιμη» όπως την χαρακτηρίζει αποδοχή της παραίτησης του κ. Τόσκα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία. Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».

    Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter πως «εάν νομίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι θυσιάζοντας τον Τόσκα γλιτώνει ο ίδιος, κάνει μεγάλο λάθος. Ούτως ή άλλως η βασική ευθύνη της εκκένωσης είναι στην Δούρου και η χυδαία σκηνοθεσία της Δευτέρας έγινε από τον Πολάκη με πρωταγωνιστή τον ίδιο….».

    Σχόλιο στο Twitter έκανε και ο Γραμματέας της ΝΔ Λ. Αυγενάκης. “Απ’ότι φαίνεται τελικά δεν τα έκανε όλα τόσο τέλεια & ένιωσε την ανάγκη ο κατά τους τύπους Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δηλώσει εκ νέου παραίτηση. Αρχίζει έτσι να ξηλώνεται το πουλόβερ της μέχρι πρότινος αλάθητης πολιτικής ηγεσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”.

    ΚΙΝΑΛ: Είναι πολύ αργά κύριε Τσίπρα

    «Είναι πολύ αργά κύριε Τσίπρα. Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητά σας», ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με την παραίτηση του Ν. Τόσκα.

    «Η καθυστερημένη αποπομπή του κυρίου Τόσκα δεν πρόκειται, όμως, να ξεγελάσει κανένα. Αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική και παραιτηθείτε. Αν φυσικά έχετε φιλότιμο και τσίπα», κατέληξε.

    ΚΚΕ: Η παραίτηση έχει στόχο να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού

    «Η παραίτηση του υπουργού της κυβέρνησης, που “τα έκανε όλα καλά”, στόχο έχει να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού, αλλά και να κρύψει τις πραγματικές αίτιες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αν. Αττική», αναφέρει το ΚΚΕ σχοιάζοντας την παράιτηση Τόσκα.

    «Με αλλαγές προσώπων δεν επιλύονται τα προβλήματα από την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης», σημειώνει ο Περισσός.

    Σταύρος Θεοδωράκης (Ποτάμι): Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες

    «Ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε. Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Από τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι», ανέφερε σε σχόλιό του ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης

    Ν. Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή): Βραδυφλεγής η ευθιξία των υπουργών

    «Εξαιρετικά βραδυφλεγής η ευθιξία των υπουργών του Αλέξη Τσίπρα. Μετά από 11 ολόκληρες ημέρες παραιτήθηκε ο υπουργός Τόσκας χωρίς να αναλαμβάνει την οποιαδήποτε ευθύνη για την τραγωδία, αλλά αντίθετα κομπάζει», ανέφερε ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος.

    «Όπως και ο πρωθυπουργός από την πλευρά του την ώρα που ακόμα μετράμε νεκρούς, του έδωσε συγχαρητήρια για το έργο του. Συγχαρητήρια από τον Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Τόσκα και συλλυπητήρια και στους δυο από τον Ελληνικό Λαό», κατέληξε.



    ΣΧΟΛΙΑ