• Πολιτική

    Αλαλούμ: Υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ θα μετρούν οι ψήφοι των 6 «πρόθυμων», χωρίς να προσχωρούν σε αυτόν!

    • NewsRoom
    Στις 3 Νοεμβρίου η συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή


    Με αίτημα τους οι 6 «πρόθυμοι» βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, ζητούν η ψήφος τους να προσμετράται στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Πρόκειται για τους Ελενα Κουντουρά, Β. Κόκκαλη, Αικατερίνη Παπακώστα, Αθ. Παπαχριστόπουλο και Σπ. Δανέλλη και Κ. Ζουράρι.

    Και μπορεί τυπικά να μην θεωρείται προσχώρηση αφού πρέπει να το ζητήσει και ο αρχηγός της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας, αλλά αυτή είναι μια τυπική διαδικασία προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει την δεδηλωμένη.

    Αυτή την ώρα ο προεδρεύων της Βουλής διαβάζει τις ανακοινώσεις των έξι βουλευτών. Πρόκειται για τους έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    Με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής, το περιεχόμενο της οποίας δημοσιοποιήθηκε κατά την έναρξη της αποψινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, οι έξι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν θετικά κατά την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, δηλώνουν ότι επιζητούν να προσμετράται στο εξής η θετική τους ψήφος σε εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα νομοσχέδια, ώστε να διασφαλίζεται –όπως λένε- η δεδηλωμένη για την κυβερνώσα πλειοψηφία.

    Σχολιάζοντας την κίνηση των έξι βουλευτών, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως  “Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού”.

    Αναφέρονται, ειδικότερα, στο γεγονός ότι και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι επιστολές των 6 βουλευτών:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Metron Analysis: Ποιες επαγγελματικές κατηγορίες στηρίζουν ΝΔ και ποιες ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βερναρδάκης: Μελετάμε την προσχώρηση των 6 «πρόθυμων» στο ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ