• Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρας: Την επόμενη φορά θα προσέξουμε περισσότερο την μεσαία τάξη

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    «Όταν μπήκα στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν ήξερα καν τι είναι το κόκκινο τηλέφωνο. Τώρα έχουμε μια συσσωρευμένη εμπειρία, με την οποία θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το κυβερνητικό μας σχέδιο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στον Alpha.

    Ερωτηθείς για τους «αρμούς της εξουσίας» που θα πρέπει να ελεγχθούν την δεύτερη φορά που θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε διευκρινίσεις λέγοντας πως εννοούσε «την εκτελεστική εξουσία, το ναρκοθετημένο πεδίο που βρήκαμε στη δημόσια διοίκηση, το κράτος-λάφυρο που εμπόδιζε την προσπάθειά μας».

    Σχετικά με την εσωκομματική διαμάχη για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και του νέου ονόματος που θα αποτυπώνει και την διεύρυνση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι σημασία δεν έχει η μαρκίζα, αλλά το περιεχόμενο.

    Στην συνέχεια ανέφερε ότι το όνομα «θα συμπυκνώνει την ιδεολογική αναφορά και των ανθρώπων που έρχονται αλλά και της πορείας που έχει καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ και που θέλουμε να καταγράψει από δω και στο εξής».

    Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλιμάκωσε τις προειδοποιήσεις του προς όσους διαφωνούν λέγοντας ότι «όποιος διαφωνεί, φεύγει, δεν υπονομεύει».

    Έκανε μάλιστα αναφορά και στις περιπτώσεις Κουβέλη και Λαφαζάνη λέγοντας: «Έχω περάσει δυο διασπάσεις: Με τον Φώτη Κουβέλη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη».

    Σημείωσε, παράλληλα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντοτε κόμμα σε διαρκή κίνηση, γι’ αυτό και μπόρεσε να γίνει από κόμμα της διαμαρτυρίας κυβερνητικό κόμμα. «Δεν είναι το ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν που ήταν πριν από 8 χρόνια. Βρισκόμαστε σε ενδιαφέρουσα διαδικασία, κάνουμε απολογισμό της διακυβέρνησής μας, που ήθελε τόλμη και θάρος. Τώρα θα βγάλουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

    «Θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές για να πάει η χώρα πιο μπροστά» είπε συμπληρώνοντας ότι αυτή την φορά ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέξει περισσότερο την μεσαία τάξη.

    Για το μεταναστευτικό άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν λύνεται το θέμα χωρίς μετεγκαταστάσεις στο εσωτερικό της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα διαγράφοντας τα πέντε νησιά μας από τον χάρτη».

    Είπε ακόμη ότι ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης πρέπει να εγκαταλείψουν την ρητορική του μίσους.

    Τόνισε, τέλος, ότι αν η κυβέρνηση φέρει σοβαρό σχέδιο για μετεγκατάσταση πληθυσμών θα το στηρίξει, αν δεν περιέχει ακραία στοιχεία.



    ΣΧΟΛΙΑ