• Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρας: Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Με βαριές κουβέντες πέρασε στην αντεπίθεση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις αιτιάσεις του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για πολιτική δειλία και ανεβάζοντας τους τόνους απευθύνθηκε στον κ. Μητσοτάκη σε πρώτο πρόσωπο λέγοντας ότι “οι σταγόνες που νιώθετε δε είναι από τη βροχή είναι από τη παράταξη σας … κρυφτήκατε πέντε εβδομάδες από το ελληνικό κοινοβούλιο.. Κρυφτήκατε από τη επιτροπή του Ευρωκοινωβουλίου… προσπαθείτε να κρύψετε τα ίχνη σας …

    Ακόμη και αν δεν υπήρχαν στοιχεία, την ενοχή σας τη δηλώνουν οι πράξεις σας…” ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Στην συνέχεια επιχείρησε με τη σειρά του να κάνει μια αναδρομή στο τι έχει συμβεί θέτοντας και αυτός ερωτήματα όπως “Ποιος ήταν αυτός που αποφάσισε να αλλάξει αυτό που άλλαξε αυτό που ίσχυε από την μεταπολίτευση έφερε την ευθύνη της ΕΥΠ στο γραφείο του ποιος ήταν αυτός που έσπευσε να διορίσει τον κολλητό του σε αυτή θέση αλλάζοντας τον νόμο. … Είστε ένας εξαπατημένος Πρωθυπουργός από το ίδιο σας το αίμα ή ένας επικίνδυνος Πρωθυπουργός;”

    Αναφερόμενος στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας έβαλε και πάλι στο κάδρο τον Πρωθυπουργό υποστηρίζοντας πως “Αντί να δίνετε απαντήσεις εμφανίζεστε σαν είστε το θύμα” και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εάν θεωρεί πως τα δημοσιεύματα αυτά είναι ψευδή “Αυτούς τους άθλιους δημοσιογράφους αφού είναι συκοφάντες και όλα όσα είναι ψευδή γιατί δεν τους κάνετε μήνυση … Την ίδια στιγμή τους απειλείτε ότι θα πάνε δέκα χρόνια φυλακή. Τρομοκρατείτε και εκβιάζετε. Αποχαρακτηρίστε τώρα το απόρρητο για να μιλήσουν όσοι κράτησαν το στόμα τους κλειστό.

    Δώστε αν είστε αθώος τα ονόματα των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί από το γραφείο σας για να χειρίζονται το λογισμικό”.

    Απαντώντας στο ερώτημα του πρωθυπουργού για τους λογους που ανάγκασαν τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τον ποινικό κώδικα έκανε λόγο για γελοία και αξιοθρήνητη επιχειρηματολογία σημειώνοντας ότι οι αλλαγές συντελέστηκαν από τους πλέον έγκριτους καθηγητές.

    Κλιμακώνοντας την επιθετική ρητορική του κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δεσμευθεί ενώπιον της Βουλής πως “αν αποδειχθεί ότι ψεύδεσθαι να δεσμευτείτε καθαρά ότι θα παραιτηθείτε αμέσως . Σας ζητώ το αυτονόητο” είπε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε με τη γνωστή ρήση του Ηλία Ηλιού : “θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα”.

    Διαβάστε επίσης

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα με φόντο τις υποκλοπές (Live)



    ΣΧΟΛΙΑ