• Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρας: Δύο είναι τα εναλλακτικά σχέδια εξουσίας

    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    “Όλοι μαζί στις επάλξεις, για τη νέα προσπάθεια, για το νέο μεγάλο αγώνα στις 25 του Ιούνη. Ξανανοίγουμε σήμερα το περίπτερό μας που κάποιοι έσπευσαν να το κάψουνε. Να ξέρουν ότι εμείς είμαστε από γερό σκαρί και αναγεννιόμαστε και από τις στάχτες αν χρειαστεί”, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στο χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στα εγκαίνια του εκλογικού περίπτερου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον λόφο αξιωματικών στο Περιστέρι.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπενθύμισε ότι “ο αγώνας” της 25ης του Ιουνίου “είναι ένας αγώνας με άλλα δεδομένα”. “Γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι για την κάλπη. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Βεβαίως δεν πετάμε στα σύννεφα. Γνωρίζουμε ότι έχουμε έναν αντίπαλο με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην κάλπη της απλής αναλογικής αλλά η μεγάλη διαφορά τούτη την ώρα είναι ότι η επόμενη κάλπη δεν είναι κάλπη απλής αναλογικής αλλά είναι κάλπη ενισχυμένης αναλογικής και ο κόσμος γνωρίζει ότι υπάρχουν δυο σχέδια που αντιπαρατίθενται”, τόνισε, κάνοντας λόγο για “σχέδιο της κοινωνικής λεηλασίας του κ. Μητσοτάκη” και “σχέδιο της κοινωνικής προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ”.

    “Το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων του κ. Μητσοτάκη και το σχέδιο της κοινωνικής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ. Δύο είναι τα εναλλακτικά σχέδια εξουσίας κι ο κόσμος ξέρει ότι τούτη την ώρα ψηφίζει για το ποιος και πως θα κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Και θα βάλουμε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τούτη τη φορά τα σχέδια και τα προγράμματά μας. Δεν θα μας ξεφεύγουν μιλώντας για το τι έγινε 8 χρόνια πριν και τι θα γίνει με το ευρώ που εμείς είμασταν αυτοί που κάναμε το ιστορικό μας χρέος να μείνει η χώρα στην Ευρώπη αλλά τώρα πρέπει να το ξανακάνουμε για να γίνει και Ευρώπη όχι να μας διαλύσουνε, όχι να διαλύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όχι να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις, όχι να καταστρατηγήσουν τους βασικούς κανόνες του κράτους δικαίου”, είπε, σημειώνοντας πως “σήμερα οι μάσκες έπεσαν”. Όπως εξήγησε “τις τελευταίες 3 ημέρες βιώνουμε τις δραματικές συνέπειες της πλήρους κατάρρευσης του ΕΣΥ επί της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη”, ενώ αναφέρθηκε σε “τρία δραματικά περιστατικά”, με τους θανάτους των τριών γυναικών σε Κω, Νέα Μάκρη και Χαλκιδική. “Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι η ΝΔ και η κυβέρνησή της απαξίωσε το ΕΣΥ 4 χρόνια τώρα. Διότι το ΕΚΑΒ παρότι εμείς είμασταν στα μνημόνια και μετρούσαν και το τελευταίο ευρώ που ξοδεύαμε είχαμε φροντίσει να κάνουμε 300 προσλήψεις και να φέρουμε 143 νέα αυτοκίνητα το 2018. Και αυτοί 4 χρόνια τώρα το απαξίωσαν. 560 διασώστες έφυγαν από το ΕΚΑΒ, ούτε μια νέα πρόσληψη δεν έγινε”, υπογράμμισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ είχε “τη δημοσιονομική δυνατότητα να το κάνει”, δεν το έκανε σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    “Να λοιπόν ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να αφήσει διαλυμένο το εθνικό σύστημα υγείας”, υπογράμμισε, επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τη μετατροπή της υγείας σε “πεδίο κερδοσκοπίας για τα ιδιωτικά συμφέροντα”. Σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, καθηγητή του ΕΚΠΑ και Διευθυντή της Γ΄’ πανεπιστημιακής κλινικής του ΚΑΤ, Σπ. Πνευματικού, είπε: “Δεν υπάρχουν δαπάνες για την υγεία, άρα διαλογή ασθενών, οι καρκινοπαθείς που έχουν προσδόκιμο και προοπτική να ζήσουνε θα διαλέγονται να μη θεραπευτούν να πεθαίνουν στο σπίτι τους. Και όσοι έχουν λεφτά να πηγαίνουν στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια”. Συνέκρινε, δε το περιστατικό με το “λάθος” του Γ. Κατρούγκαλου, διερωτήθηκε γιατί δεν αποσύρουν τον κ. Πνευματικό. “Εμείς το κάναμε γιατί δεν είχαμε σχέδιο και κρυφή ατζέντα να αυξήσουμε τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Αυτοί δεν το κάνουν, διότι αυτό είναι το σχέδιο τους, που είναι η διαλογή ασθενών και η διάλυση του συστήματος υγείας”, πρόσθεσε.

    Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας διαμήνυσε ότι στις εκλογές αυτές “κρίνεται η ζωή μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια”, “δεν κρίνονται τα ποσοστά των κομμάτων” και ζήτησε στήριξη από ¨όλους τους προοδευτικούς πολίτες, όλους εκείνους που έχουν καταλάβει το σχέδιο της ΝΔ, όλους αυτούς που έχουν καταλάβει τη μεγάλη διακινδύνευση να έχουμε μια νέα τετραετία με αυτό το σχέδιο και πόσο δε μάλλον με μια αυτοδυναμία ή και παντοδυναμία αυτής της δεξιάς της ακραίας νεοφιλελεύθερης”.

    “Να τους καλέσουμε, λοιπόν, όλους και όλες παρά τις διαφωνίες, παρά τις επιφυλάξεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, να συνειδητοποιήσουν ποιο είναι το κρίσιμο διακύβευμα της κάλπης της 25 Ιουνίου. Τελείωσε η κάλπη της απλής αναλογικής που καθένας θέλησε να μην δει το αύριο της χώρας, αλλά να μεγαλώσει το δικό του χωράφι. Τώρα το δικό του χωράφι όσο μεγάλο και να είναι δεν έχει καμία σημασία και κανένα ρόλο όταν θα καταστρέφεται το χωράφι της κοινωνίας από αυτή τη δεξιά νεοφιλελεύθερη επέλαση του κ. Μητσοτάκη. Για αυτό και αξίζει να δώσουμε αυτή τη μάχη για έναν ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο να ανατρέψουμε αυτό το δυσμενή συσχετισμό”, σημείωσε, τονίζοντας πως ΣΥΡΙΖΑ “ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας” και ότι “δεν κοιτά τίποτε άλλο από τη νίκη, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, από το νικηφόρο αποτέλεσμα”.

    “Δεν θα γίνουμε ούτε συμπλήρωμα κυβερνητικό σε κυβερνήσεις της δεξιάς όπως το ΠΑΣΟΚ, ούτε βεβαίως και κόμμα διαμαρτυρίας θα γίνουμε εμείς. Θα είμαστε κόμμα που θα κοιτάει την εξουσία για όφελος του ελληνικού λαού. Όχι για τα δικά μας τα οφίτσια. Πάμε λοιπόν με αποφασιστικότητα και ορμή να δώσουμε αυτή τη μάχη. Τίποτα δεν έχει κριθεί πριν κριθεί τελικά. Και θα κριθεί τελικά στις 25 του Ιούνη”, κατέληξε.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Άκης Σκέρτσος: Ο Τσίπρας να πει mea culpa και για Κασιδιάρη και τα περί «τουρκικής μειονότητας»

    Αλέξης Τσίπρας: Mea Culpa για την απλή αναλογική – Το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει σαν να είναι πρώτο κόμμα

    Μητσοτάκης: Θα εκσυγχρονίσουμε και θα παρέμβουμε δραστικά και στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ