• Πολιτική

    Αλέξης Γεωργούλης: Τι δήλωνε για την κακοποίηση στον χώρο εργασίας

    • NewsRoom
    Αλέξης Γεωργούλης

    Αλέξης Γεωργούλης


    Εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της ευρω-ομάδας του ετέθη, το απόγευμα της Δευτέρας (17/04) ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης αμέσως μετά την ενημέρωση περί καταγγελίας εις βάρος του από την Ελένη Χρονοπούλου, που φέρεται να αφορά στα βαριά ποινικά αδικήματα του ξυλοδαρμού και του βιασμού.

    Τον περασμένο Οκτώβριο ο ηθοποιός – Ευρωβουλευτής είχε υποδεχτεί την Όλγα Λαφαζάνη και την κάμερα του Happy Day στο Ευρωκοινοβούλιο σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

    Ο Αλέξης Γεωργούλης είχε  τοποθετηθεί και για την κακοποίηση στον χώρο εργασίας.

    «Αυτό που θα ήθελα στα δύο χρόνια που υπολείπονται, κάποια συγκεκριμένα πράγματα να μπορέσω να τα ολοκληρώσω. Παράδειγμα την κακοποίηση στους χώρους Πολιτισμού. Ζήτησα από την επιτροπή cult να μαζέψουμε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, να κάνουμε μία συζήτηση και να μιλήσουμε πάνω στο θέμα αυτό.

    Δεν έχω υπάρξει παρών σε κάποιο τέτοιο περιστατικό. Έτσι όπως ξέρω τον χώρο, κάποιος μπορεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη στο όνομα της καλής επίδοσης», δήλωνε ο Αλέξης Γεωργούλης.

    Δείτε το βίντεο: 

    Γεωργούλης: Βλέπω θετικά μια δεύτερη θητεία

    «Είχαμε βάλει στόχο να κάνουμε δουλειά όσον αφορά στην κακοποίηση, είτε πρόκειται για σεξουαλική είτε επαγγελματική. Μέσα στον επόμενο μήνα θα έρθουν ειδικοί, οι οποίοι θα μιλήσουν για το τι συμβαίνει στον Πολιτισμό και τον δημιουργικό τομέα. Για πρώτη φορά θα καταγράψουμε τι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και αυτό θα είναι η αρχή για να αντιμετωπίσουμε συνολικά το θέμα, καθώς θα έχουμε για πρώτη φορά επίσημα στοιχεία.

    Θεωρώ πως θα είναι η αρχή της λύσης ενός πολύ μεγάλου προβλήματος που αφορά όλους τους τομείς. Πιστεύω ότι αν λύσουμε αυτό το πρόβλημα στον τομέα του Πολιτισμού, τότε άπαντες θα πάρουν το παράδειγμα», είπε ο Αλέξης Γεωργούλης πριν «σκάσει» η είδηση της καταγγελίας, αναφέροντας μάλιστα πως θα έβλεπε θετικά άλλη μια θητεία στην Ευρωβουλή».

    Δείτε το βίντεο: 

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργούλης: Το παρασκήνιο της διαγραφής μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου



    ΣΧΟΛΙΑ