• Πολιτική

    Alco: Αυξάνεται το ποσοστό όσων επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση – 33% θα έδιναν δεύτερη ευκαιρία σε κυβέρνηση Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Δημοσκόπηση


    Την πρώτη της δημοσκόπηση για το 2023 παρουσίασε η Alco, για λογαριασμό του Alpha.

    Σύμφωνα με το πρώτο μέρος της έρευνας, το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν πως μια αυτοδύναμη κυβέρνηση φέρνει περισσότερη σταθερότητα στη χώρα αυξήθηκε σε σχέση με τον Σεπτέμβριο οπότε και τέθηκαν τα εκλογικά διλήμματα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Συγκεκριμένα, το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση φτάνει πλέον το 41% από 37% που ήταν τον Σεπτέμβριο. Αντίθετα το 46% (από 49% πριν) θεωρεί πως μια κυβέρνηση συνεργασίας θα φέρει περισσότερη σταθερότητα στη χώρα.

    Στο ερώτημα αν θα πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή στον Αλέξη Τσίπρα, η υπεροχή του πρωθυπουργού είναι μεγάλη καθώς υπέρ του τάσσεται το 33% των ερωτηθέντων έναντι 24% που συγκεντρώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Στο ερώτημα πως θα ήταν σήμερα η κατάσταση αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 41% δηλώνει χειρότερα, ίδια το 27% και μόλις 23% αναφέρει καλύτερα.

    Στο ερώτημα για την ακρίβεια το 38% δηλώνει ότι ευθύνεται η διεθνής κρίση, το 25% λέει η κυβέρνηση και το 32% αναφέρει και οι δύο.

    Αύριο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha θα παρουσιαστεί και το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco που περιλαμβάνει και την πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές.

    Το 33% πιστεύει πως το 2023 θα είναι καλύτερο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, το 14% το ίδιο καλό, το 22% χειρότερο και το 21% το ίδιο κακό.

    Τέλος, το 12% θεωρεί πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα πήγε καλύτερα με αυτό που περίμενε, το 21% καλύτερα από αυτό που περίμενε, το 25% όσο κακά περίμενε και το 31% χειρότερα από όσο περίμενε.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Σε εκλογικό συναγερμό η ΝΔ – Εκτός Βουλής οι εγκληματικές οργανώσεις, την ερχόμενη εβδομάδα η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία – Όλο το παρασκήνιο

    Μητσοτάκης: Οι πρώτες εκλογές Απρίλιο ή Μάιο, οι δεύτερες 4 με 5 εβδομάδες μετά



    ΣΧΟΛΙΑ