• Πολιτική

    Άγριος καυγάς στη Βουλή με τον Γ. Λαγό της Χρυσής Αυγής – Τι ανέφερε για την επέτειο του Πολυτεχνείου (video)

    • NewsRoom
    Λαγός Χρυσή Αυγή

    Γιάννης Λαγός


    Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή, με αφορμή την επέτειο της 17 Νοέμβρη και την απόφαση των ιδιωτικών σχολείων να παραμείνουν ανοιχτά. Πρωταγωνιστής της έντασης ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, ο οποίος προκάλεσε τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να του κατονομάσουν «δύο ανθρώπους που πέθαναν στο Πολυτεχνείο».

    «Δεν υπήρξε ούτε ένας. Κι ευτυχώς που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, τα οποία αύριο δεν θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο. Έχει μια προτομή εκεί, ένα κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια. Και μάλιστα, η προτομή ανήκει σε κάποιον που είναι εν ζωή και κατέθεσε στεφάνι και ο ίδιος» ανέφερε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

    Η δήλωση του Γιάννη Λαγού προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μαντά, ο οποίος ζήτησε από το Κοινοβούλιο να πάρει θέση, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες απόψεις στη Βουλή.

    Τον λόγο έλαβε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, λέγοντας ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι νόμοι για τους δολοφόνους και τους εγκληματίες, γιατί αυτά που ακούστηκαν στο ναό της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα και αισχρά.

    Την ίδια ώρα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνέχιζαν την ένταση, επιμένοντας από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να απαντήσουν στην ερώτησή τους, κάτι που τελικά οδήγησε στην παρέμβαση του προεδρεύοντος βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη

    Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

    ΛΑΓΟΣ: Όνομα νεκρού στο Πολυτεχνείο δεν ακούσαμε.

    ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε φασίστες.

    ΛΑΓΟΣ: Όνομα δεν ακούσαμε

    ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: Αυτό είναι ιστορικά καταγεγραμμένο. Δεν μπορείτε να παραχαράσσετε την ιστορία

    ΛΑΓΟΣ: Θέλω να πω…

    ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: Τι να μας πείτε; Ότι είστε νοσταλγοί της χούντας; Μας τα είπε χθες ο αρχηγός σας. Ύμνους στη χούντα και στον φασισμό δεν δεχόμαστε.

    Η δήλωση του κ. Λαμπρούλη αφορούσε την ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Καρακώστα, ο οποίος κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ειδικά των άρθρων για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέφερε πως ο πραξικοπηματίας Γεώργιος Παπαδόπουλος υπήρξε ο μόνος εκλεγμένος με δημοψήφισμα Πρόεδρος Δημοκρατίας.

    Η ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού και η ένταση που επικράτησε στη συνέχεια:



    ΣΧΟΛΙΑ