Πολιτική

Άγρια κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις, «εκβιασμούς» και συγκυβέρνηση

  • NewsRoom

Πόπη Τσαπανίδου – Δημήτρης Μάντζος


Άγρια κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε σήμερα με θέμα τις παρακολουθήσεις, τους εκβιασμούς και την «πιθανή συγκυβέρνηση» ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Το «χρονικό» της κόντρας

Την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Μάντζου προκάλεσε η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί ότι μια ΄πιθανή μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να αποτελεί προϊόν εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη, παρόλο που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου.

«Τελικά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -νέα και παλαιά- έχουν το ίδιο ταλέντο στο να κάνουν τις λέξεις να χάνουν το νόημά τους», ανέφερε ο κ. Μάντζος και συνέχισε λέγοντας ότι «”Εκβιαζόμενος”δεν είναι εκείνος που ανέδειξε τη θεσμική εκτροπή, δεν είναι εκείνος που, μαζί με το κόμμα του, ακολούθησε κάθε διαθέσιμη θεσμική οδό στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη, στη Βουλή των Ελλήνων και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την αποκάλυψη της αλήθειας, στο όνομα της Δημοκρατίας. 

“Εκβιαζόμενοι” είναι όσοι βρίσκονται σήμερα ”αιχμάλωτοι” των δικών τους επιλογών: Από τη μια, ο κ. Μητσοτάκης, που αντιμετωπίζει τη «Νέμεσι» των ρυπαρών δικτύων που οργάνωσαν τις υποκλοπές και τώρα τον εκδικούνται. Και από την άλλη ο κ. Τσίπρας που βλέπει στα πρόσωπα των κ.κ. Παππά και Καλογρίτσα τις αναμνήσεις να ξαναγυρίζουν και να θυμίζουν τα περασμένα, της δικής του Κυβέρνησης και στο μοίρασμα όχι μόνο τηλεοπτικών αδειών αλλά και μετοχών σε κανάλια. Αυτή είναι η αμείλικτη αλήθεια. Όλα τα άλλα σενάρια, που εναρμονισμένα διακινούν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσαπανίδου και οι κ.κ. Πολάκης και Βαξεβάνης, συνιστούν ”θεωρίες συνωμοσίας“»

Τσαπανίδου: Η προσωπική επίθεση από τον Μάντζο, οι «ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι» και ο… «εκβιαζόμενος Ανδρουλάκης»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεώρησε ως προσωπική επίθεση προς το πρόσωπό της τις δηλώσεις του κ. Μάντζου, ενώ τόνισε ότι «O ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει μιλήσει για προσπάθεια να τεθεί σε ομηρία το κόμμα»

Η κα Τσαπανίδου ανέφερε ότι αφορμή υπήρξε το ερώτημα που έθεσε «για τον σκοπό των παρακολουθήσεων του μισού πολιτικού συστήματος από το παράκεντρο εξουσίας με ευθύνη του πρωθυπουργού», «ερώτημα που εκπορεύεται από την πεποίθησή μου ότι δεν υπήρξαν λόγοι εθνικής ασφάλειας για τις παρακολουθήσεις».

Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς «συνωμοσιολόγος» και «ψεκασμένη» στις προ πέντε ημερών δηλώσεις του κ. Γερουλάνου, η κα Τσαπανίδου σχολιάζει απευθυνόμενη στον κ. Μάντζο «Είναι και αυτός ψεκασμένος συνωμοσιόλογος;».

Παράλληλα, την κόντρα των δύο πολιτικών κομμάτων προκάλεσαν οι βαρύτατοι υπαινιγμοί που άφησε η κα. Τσαπανίδου, όταν σχολίασε πως μια μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να είναι προϊόν εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη, μέσω του υλικού των υποκλοπών. Ο κ. Μάντζος έσπευσε να απαντήσει ότι η κα Τσαπανίδου «μπήκε στον ρόλο και υιοθέτησε του κ. Πολάκη» απάντησε με τη σειρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, κάνοντας λόγο για «ψεκασμένα σενάρια και συνωμοσιολογία».

«Mια κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει από εδώ και στο εξής δεν θα ξέρουμε αν ήταν προϊόν εκβιασμού αυτή η σύγκλιση ή αν ήταν ουσιαστική σύγκλιση. Όταν παρακολουθούνται άνθρωποι, τότε το αποτέλεσμα μιας πιθανής συνεργασίας στο μέλλον είναι αποτέλεσμα ουσιαστικό ή …» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, απαντώντας εκ νέου, υποστήριξε ότι «η κυρία Τσαπανίδου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει αρραγές θεσμικό μέτωπο απέναντι στους παρακρατικούς μηχανισμούς, απέναντι στις αντιθεσμικές επιλογές και επί Νέας Δημοκρατίας και επί ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τότε, έτσι και τώρα, εμείς δεν κάναμε και δεν κάνουμε ούτε υποκλοπές, όπως δεν κάναμε ούτε κάνουμε “κάλπικα” δημοψηφίσατα, ούτε δημιουργούμε σκάνδαλα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μοιράζοντας εκτός από άδειες και μετοχές στα κανάλια. Είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οι δύο. Και η Νέα Δημοκρατία που αναπαράγει συνωμοσιολογία για “πράκτορες” και “πρεσβείες” με αφορμή τις υποκλοπές αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που σφυρίζει αδιάφορα για όσα ακούγονται στη Δικαιοσύνη για τα έργα και τις ημέρες της δικής του Κυβέρνησης. Είναι και οι δύο επικίνδυνοι για τον τόπο. Γι’ αυτό εμείς λέμε και από χθες το είπε και ο Πρόεδρος στην Κεντρική Επιτροπή ότι είμαστε στην αντίπερα όχθη».

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: «Έκθετοι σε ένα ορυμαγδό ειδήσεων αλλά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα»ΣΧΟΛΙΑ