• newsletter

    Άγης Βερούτης: Είσαι νέα κοπέλα με σπουδές και έχεις μισθό 18.000. Αλλά, ψήφισες ΟΧΙ

    • Contributor
    'Αγης Βερούτης

    ‘Αγης Βερούτης. Αρθρογράφος και Μηχανικός


    Είσαι μια νέα κοπέλα. Έξυπνη, εργατική, ικανή. Σπούδασες 4 χρόνια, απέκτησες πολύτιμη εμπειρία, προσπαθείς πάντα να κάνεις καλά τη δουλειά σου. Μπορείς να βγάζεις 1.500 ευρώ προ φόρων και εισφορών τον μήνα ως ελεύθερη επαγγελματίας (πχ δικηγόρος), ή 18.000 ευρώ το χρόνο, δουλεύοντας 9-12 ώρες την ημέρα, καμιά φορά και Σάββατο. Ξυπνάς στις 6:30 κάθε πρωί, και μέσον όρο δουλεύεις 55 ώρες τη βδομάδα. Με αυτά τα 18 χιλιάρικα το χρόνο, που είναι το προϊόν της εργασίας σου, θα μπορούσες να ζεις μια μετρημένη και αξιοπρεπή ζωή.

    Θα έδινες 300-400 ευρώ το μήνα για ένα μικρό διαμέρισμα σε μια ασφαλή γειτονιά, 200 ευρώ λογαριασμούς (φως-νερό-τηλέφωνο κλπ), άλλα 200 για τρόφιμα, 200 ευρώ δάνειο-βενζίνες-ασφάλεια για ένα μικρό αμάξι, και θα σου έμεναν διαθέσιμα και 500 ευρώ για να ντυθείς, να βγεις έξω τα Σάββατα, να πας καμιά εκδρομή το χειμώνα και δυο βδομάδες διακοπές το καλοκαίρι.

    Όμως οι κρατήσεις σου είναι 1.100,55 ευρώ το μήνα. Σου μένουν 399,45 ευρώ. Γι’αυτό ζεις με τους γονείς σου στα τριαντακάτι, και σου τσοντάρει ο μπαμπάς από κάτι νοίκια αν καθυστερήσει κανένας πελάτης σου να σε πληρώσει.

    —-

    Η ξαδέρφη σου δεν σπούδασε και μπήκε στο Δήμο από την Υπηρεσία Καθαριότητας, χωρίς εξετάσεις, και μετά από 6 μήνες αποσπάστηκε στο ληξιαρχείο. Κανόνισε ποιες μέρες θα πηγαίνει με τις υπόλοιπες κυρίες εκεί, ώστε να εργάζεται 8:00-13:30 δυο φορές τη βδομάδα. Καμιά φορά περνάει και άλλες μέρες και παίρνει ένα χαρτί στο χέρι και κάνει γύρω-γύρω τα γραφεία του δημαρχείου για να περάσει η ώρα. Δουλεύει όμως χαλαρά 11 ώρες τη βδομάδα.

    Τώρα έχει ήδη 12,5 χρόνια προϋπηρεσίας και καθαρό μισθό 900 ευρώ. Μαζί με τις κρατήσεις παίρνει μικτά πάνω από 1.100,45 ευρώ το μήνα.

    Όταν βγεις στη σύνταξη εσύ, σε 33 χρόνια από τώρα (έστω είσαι 34), θα παίρνεις 364 ευρώ εγγυημένα, συν ίσως κανένα 100στάρικο ακόμα. Ίσως.

    Η ξαδέρφη σου θα βγει με 25ετία σε 12,5 χρόνια από τώρα, και θα παίρνει πάνω από χιλιάρικο σύνταξη, γιατί είναι αντισυνταγματικό να μικρύνει η σύνταξή της.

    Στις προηγούμενες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ, “Όχι”, και μετά πάλι ΣΥΡΙΖΑ.  Για να ζεις αξιοπρεπώς ρε γαμότο!

    Ερώτηση: Ποιος ακριβώς πιστεύεις πως πληρώνει το μισθό της ξαδέρφης σου;;;;;;;;;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/oli-alithia-gia-ton-andrea-martini-ta-kolpa-off-shore-ke-ta-lefta-kato-apo-trapezi/46073

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/raikou-dragatsis-eleftherianos-akolouthisan-rito-follow-money-ke-eftasan-ston-martini/45976

    ΔEITE ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/krouazieroplio-teras-tou-1-dis-dolarion-18-photos-video/46086



    ΣΧΟΛΙΑ