• Πολιτική

    Αύξηση 1,5% στους εργαζόμενους στον επισιτισμό από 20/02/19


    Στην υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στα πάσης φύσεως τουριστικά και επισιτιστικά καταστήματα της χώρας προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό με την τους εκπροσώπους των αντίστοιχων εργοδοτικών οργανώσεων της ΓΣΕΒΕΕ μετά από δώδεκα χρόνια.

    Η σύμβαση είναι διετής και τίθεται σε εφαρμογή αναδρομικά από την 21 η Φεβρουαρίου του 2019 έως την 20 η Φεβρουαρίου του 2021, προβλέποντας σωρευτική αύξηση μισθών 1,5% για περισσότερους από 400.000 εργαζόμενους του κλάδου.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΕΤ Γιώργο Χότζογλου πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών κα Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ), της Ομοσπονδίας Καφεπωλών Ελλάδος και της ΓΣΕΒΕΕ που δεν είναι προϊόν διαμεσολάβησης ή διαιτησίας.

    Και τα δυο μέρη συμφώνησαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης να την κηρύξει υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.

    Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη τη σύμβαση.



    ΣΧΟΛΙΑ