Πολιτική

Αυτός θα είναι ο υπέρ-σταθμός των ΚΤΕΛ στο Ελαιώνα – «Φεύγουν» από Κηφισό και Λιοσίων (pic)

  • NewsRoom


O νέος κεντρικός σταθμός των ΚΤΕΛ θα δημιουργηθεί στον Ελαιώνα, θα είναι υπερσύγχρονος και θα παραπέμπει σε τέρμιναλ αεροδρομίου.

Τα παραπάνω ανέφερε κατά τη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών, ο υποδιευθυντής Νέων Έργων στη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της Αττικό Μετρό, Παναγιώτης Κλήμης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ), θα εξυπηρετεί ετησίως περίπου 16 εκατομμύρια επιβάτες.

Οι εγκαταστάσεις του ΚΣΥΛ θα έχουν συνολική επιφάνεια 40.000 τ.μ. και, ανά κατηγορία, οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου θα εκτείνονται σε επιφάνεια 20.000 τ.μ. και οι χώροι για εμπορικές χρήσεις σε 11.750 τ.μ., ενώ οι χώροι στάθμευσης θα είναι 572, εκ των οποίων οι 100 θα είναι για τους επιβάτες του μετρό, δεδομένης της σύνδεσής του με τον σταθμό «Ελαιώνα» του μετρό.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επόμενο βήμα είναι η προετοιμασία Αντικειμένου, προκειμένου να ανατεθεί σε χρηματοοικονομικό σύμβουλο η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Σε επίπεδο χρηματοδότησης, ανέφερε πως το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες ένταξης του έργου στο «Πακέτο Γιούνκερ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Bloomberg: Ελλάδα και πιστωτές κατέληξαν σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δηλώσεις Μπουτάρη για επίθεση: «Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα, με χτυπούσαν σε όλο μου το σώμα»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τόσκας για επίθεση Μπουτάρη: «Οι τραμπούκοι- ακροδεξιοί θα πληρώσουν τις συνέπειες των πράξεών τους»


ΣΧΟΛΙΑ