• Πολιτική

    Έκλεισαν οι κάλπες, μεγάλη η αποχή – Αγωνία στα κόμματα για τις μεγάλες μάχες σε Περιφέρειες και Δήμους

    • NewsRoom
    Πολίτες προσέρχονται προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα

    Πολίτες προσέρχονται προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με την αποχή να είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια.

    Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τις 17.30 η συμμετοχή στις εκλογές ήταν στο  31,2% των εγγεγραμένων στους εκλογικούς καταλόγους, όταν το αντίστοιχο διάστημα της πρώτης Κυριακής ήταν στο 42,6%. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής εως τις 17:30 εμφανίζονται στις 6 περιφέρειες που διεξάγεται επαναληπτική αναμέτρηση.

    Στα επιτελεία των κομμάτων υπάρχει αισιοδοξία για τα τελικά αποτελέσματα, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να βρίσκεται στη μάχη για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμος της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

    Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έρθει στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, λίγο μετά τις 7, ενώ θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από τον 3ο όροφο της οδού Πειραιώς, μαζί με τους συνεργάτες τους. Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί το 6 στα 6 στις περιφέρειες που έχουν οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές, αν και μόνο σε μια από αυτές, αυτή της Θεσσαλίας, ο αντίπαλος υποψήφιος προέρχεται από διαφορετικό κόμμα. Στόχος επίσης είναι και το  δύο στα δύο στους δύο εμβληματικούς δήμους της χώρας, δηλαδή στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

    Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο στόχος είναι, σύμφωνα και με όσα είχε δηλώσει ο Στέφανος Κασσελάκης, να ηττηθούν οι συντηρητικοί υποψήφιοι και να προκληθούν ρήγματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

    Το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυρίως στη Θεσσαλονίκη, όπου προσδοκούν νίκη του υποψηφίου του.. ΠΑΣΟΚ αλλά και στη Θεσσαλία. Όσο για την Αθήνα, εκτιμούν από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τίποτα δεν είχε κριθεί και ευελπιστούν και εκεί σε νίκη του Χάρη Δούκα, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.  Ο κ. Κασσελάκης δεν βρίσκεται πάντως στα γραφεία, καθώς έχει αναχωρήσει για τις ΗΠΑ.

    Από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε 40 δήμους, όπου οι υποψήφιοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ δίνουν τη μάχη του δεύτερου γύρου.

    Το ΚΚΕ από την πλευρά του, ενδιαφέρεται κυρίως για Πάτρα, την Καισαριανή, το Χαϊδάρι, την Πετρούπολη και τον Τύρναβο. Ο γραμματέας του κόμματος, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, βρίσκεται στα γραφεία στον Περισσό.

    Επίσης, αναμένεται από το κόμμα να επισφραγιστεί το αποτέλεσμα με τη νίκη που φέρει το κόμμα σε συνολικό ποσοστό στην Ελλάδα γύρω στο 10%, ίσως και περισσότερο.

    Διαβάστε επίσης

    Αυτοδιοικητικές εκλογές: Μόλις στο 31,2% η συμμετοχή έως τις 17:30

    Αυτοδιοικητικές εκλογές: Αισιοδοξία στα στρατόπεδα Μπακογιάννη και Δούκα για τη μάχη της Αθήνας

    Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σύλληψη άνδρα που μοίραζε ψηφοδέλτια στη Ρόδο



    ΣΧΟΛΙΑ