• Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης: Τι απαντά για την τροπολογία για τους παράτυπους μετανάστες (video)

    • NewsRoom
    Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Υπέρ της τροπολογίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τους παράτυπους μετανάστες, η οποία κατατέθηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και η οποία έφερε την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά αλλά και των ακροδεξιών κομμάτων της Βουλής, εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

    Σπεύδοντας να προλάβει πιθανές αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ από τις μη αγροτικές περιοχές, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε σχετικά. «Να μην ανησυχούν οι φίλοι μου. Εγώ προσωπικά δεν θα έκανα εκπτώσεις στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Δεν είμαστε κυβέρνηση ανοικτών συνόρων»

    «Πρέπει όμως να πούμε αλήθεια», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης. «Εγώ δεν πιστεύω ότι η μετανάστευση θα λύσει το δημογραφικό. Ξεκαθαρίζω ότι είμαι από αυτούς που ανησυχούν για την ταυτότητα και το μέλλον της Ευρώπης».

    «Για να χτιστεί το Ελληνικό θα χρειαστεί 35.000 εργάτες. Έχει βρει 10.000 και δεν μπορεί να βρει άλλους. Αν δεν βρει δεν θα γίνει το έργο», ανέφερε σε άλλο σημείο.

    «Καθαρά και για λόγους καταγραφής θα ευχόμουν όλοι να πάνε να κάνουν χρήση του μέτρου. Θα δείτε ότι ο αριθμός θα είναι μικρός. Θα είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να μπει τάξη στο χάος. Η διάταξη δεν αλλάζει την πάγια ρύθμιση των επτά ετών για να κάνει στο μέλλον τη χώρα πόλο έλξης λαθρομεταναστών. Η διάταξη συγκρινόμενη με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι η πιο σκληρή. Γιατί στις άλλες χώρες δίνεται ή ιθαγένεια ή δικαίωμα συνένωσης οικογένειας», πρόσθεσε.

    Διευκρινίσεις για την τροπολογία έδωσε νωρίτερα και ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης, τονίζοντας πως η τροπολογία εισάγει διευκολύνσεις στην διαδικασία χορήγησης άδειας διαμονής αποκλειστικά για λόγους εργασίας.

    Η ρύθμιση αφορά αλλοδαπούς που βρίσκονται στην Ελλάδα προ της 30ης Νοεμβρίου 2023 και ορίζει ότι ο αποδεδειγμένος χρόνος παραμονής στη χώρα ανεξαρτήτως του αν μπήκαν σε αυτή παράνομα μειώνεται από τα 7 στα 3 έτη.

    Παρουσιάζοντας την διάταξη ο κ. Δημήτρης Καιρίδης είπε «πρόκειται για ανθρώπους που είναι ήδη εδώ για περισσότερα από τρία χρόνια και έχουν συγκεκριμένη και αποδείξιμη παρουσία στη χώρα ώστε να δίνεται άδεια διαμονής. Επιτρέπει στις Αρχές να προχωρήσουν στην καταγραφή και ταυτοποίηση. Σε καμία περίπτωση η ρύθμιση δεν επιβραβεύει τον εγκληματία ή τις παραβατικές συμπεριφορές. Η αίτηση μπορεί να ευδοκιμήσει μόνο αν ο αιτών έχει καθαρό ποινικό μητρώο».

    Διευκρίνησε δε πως η ρύθμιση θα είναι άπαξ και δεν θα αλλάζει το πάγιο πλαίσιο της επταετίας για όσους μπουν παράνομα στη χώρα από εδώ και στο εξής.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Υπ. Μετανάστευσης: Τι προβλέπει η τροπολογία για την άδεια παραμονής των παράτυπων μεταναστών – 17 απαντήσεις

    Έντονη αντίδραση Σαμαρά: Λάθος η τροπολογία για τους παράτυπους μετανάστες – Να αποσυρθεί

    Επεισόδιο Κασσελάκη με τον πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ μπροστά στις κάμερες – Όλος ο διάλογος



    ΣΧΟΛΙΑ