• Πολιτική

    Αδιανόητη ομοφοβική επίθεση Μουτζούρη σε Κασσελάκη: «Είναι κουνίστρα και οπισθογεμής» – Τι απάντησε ο περιφερειάρχης [βίντεο]

    • NewsRoom

    Κώστας Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου


    Αδιανόητη, ρατσιστική και άκρως ομοφοβική είναι η τοποθέτηση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, πρώην πρύτανη, Κώστα Μουτζούρη, σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη. Μια τοποθέτησε που καταδίκασε η Νέα Δημοκρατία.

    Το συμβάν σημειώθηκε όταν ο 75χρονος περιφερειάρχης έκανε ανοιχτή εκδήλωση τις προηγούμενες ημέρες σε παραλιακή ταβέρνα της Λέσβου, γιορτάζοντας την επανεκλογή του στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

    Κατά την ομιλία του και παρουσία φίλων και συνεργατών του αποκάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη «κουνίστρα» και «οπισθογεμή», προκαλώντας τα ειρωνικά σχόλια των παρευρισκομένων, που έδειξαν να επιδοκιμάζουν τις απαράδεκτες δηλώσεις του και να γελάνε δυνατά.

    Υπό το βάρος του σάλου που προκάλεσαν τα σχόλιά του ο περιφερειάρχης έσπευσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.  ε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μουτζούρης λέει ότι το βίντεο προέρχεται «από παλαιότερη προσωπική μου στιγμή με φίλους, που παρεμβαίνουν σε μια χιουμοριστική συζήτηση η οποία κατεγράφη παρανόμως (πράξη για την οποία επιφυλάσσομαι)». Μάλιστα, υποστηρίζει ότι το βίντεο διέρρευσε σκόπιμα για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους.

    Για το περιεχόμενο του βίντεο, περιορίζεται να πει ότι για τον ίδιο ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ατόμου «αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν».
    «Ο μοναδικός στόχος μου είναι να προσφέρω έμπρακτα και με έργο στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου. Οτιδήποτε άλλο έχει σκοπό να πλήξει εμένα προσωπικά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη» καταλήγει.

    Η ανακοίνωση της ΝΔ

    Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

    Επισημαίνει ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος.

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης: Χ@στηκα για τον Μπέο, τον έχω χ@σμ@@ο τελείως



    ΣΧΟΛΙΑ